Intervjuad av en tidningsreporter som både gladde och värmde mitt hjärta!

Har inte velat skriva något i min blogg om detta men nu ska jag för er kära blogg läsare berätta den glädjande nyheten. Jag får ju då och då kommentarer i min blogg vilket är mycket uppskattat och glädjande för mig. Och en kväll skulle jag logga in som vanligt och uppdatera min blogg med nya inlägg. Sagt och gjort så loggade jag in där visade det sig att jag fått en ny kommentar. När jag klickade upp och började läsa var det en reporter från en tidning här i Värmland som heter ”Värmlands bygden” som var så angelägen att komma i kontakt med mig. Detta var en lördag som jag upptäckte denna kommentar i min blogg. Jag tog direkt telefonen och provade att ringa numret som stod men inget svar. Aha han jobbar nog inte helger tänkte jag direkt. Jag ringer på måndag förmiddag.

 

 

Gick undan på måndagen och slog numret sekunderna senare svarade det i andra ändan. Det visade sig att han följt min blogg en tid och tyckte att jag bloggade , skrev så mycket om dansband. Du är ju verkligen dansband och du har ett sånt stort brinnande intresse för det sedan skriver du så bra och tar så grymt bra bilder. Jag tackade ödmjukt och log tyst för mig själv i nästa sekund sade han att jag vill träffa dig och intervjua dig när det passar in. Blev otroligt glad och hedrad av detta ja visst absolut svarade jag denna vecka har jag ganska mycket inbokat på mitt arbete med olika möten. Vi tar det nästa måndag frågade han mig? Blir perfekt inga problem svarade jag. Kändes både spännande och intressant. Detta var andra gången jag skulle bli intervjuad för mitt stora intresse mitt hjärta för dansbanden o dess musik.

 

 

Började planera lite vad jag skulle säga vad jag ville förmedla och få med. Dagarna gick och dagen det skulle ske slutade jag lite tidigare från jobbet. Styrde iväg för att köpa lite fikabröd och pysa hemåt och brygga på kaffe få i mig lite mat innan han skulle komma. Klockan slog ett och stunden senare knackade det på min dörr nu var stunden kommen. Han ursäktade sig för sin dåliga kondis det tar på krafterna att gå i trapporna upp till tredje våningen. Han blev väldigt imponerad Dennis som han hette då han steg in i min lägenhet och fick där se alla affischer jag hade på väggarna alla t-shirts kepsar och framförallt alla skivor som jag hade och har. Vi slog oss ner vid köksbordet och jag hällde upp kaffet. Han ställde frågor och jag berättade om hur allt började för mig som tjugoåring på klassiska restaurang Sandgrund i karlstad där Thorleifs spelade. Sedan kom vi in på min blogg som jag startade 2009 och som detta skulle handla om. Han sade att din blogg heter Wolfmickes blogg och det associerar man lätt till Färjestad men tittar man sig på väggarna är det inte Färjestad här. Nej det har jag aldrig tyckt om sade jag med stolthet i rösten mitt lag har nu i trettio år varit Södertälje sportklubb.

 Så fick vi klart detta. Men Wolfmickes blogg är just för att Värmlands landskapsdjur är just vargen. Vi satt så länge och drack kaffe allt medan han ställde frågor och jag svarade. Han frågade om jag hade några speciella favoritband, Ja svarade jag och pekade på väggen där är mina idoler där satt Streaplers. Sedan ett dansband som heter Claes Lövgrens tycker jag väldigt mycket om.  Ja du Mikael i din lägenhet finns mycket dansbandshistoria och tusentals med skivor. Nöjd kände jag mig och det var så kul. Ska vi ta lite bilder då sade Dennis ja gärna svarade jag. Hade nämligen förberett med att ta fram två stora plastlådor med skivor. Han fotade ivrigt sedan hade jag satt på mig en passande t-shirt med ett av mina största favoritdansband Mats Bergmans. Bilder togs och vi sade det sista sedan tackade han för sig och jag kände mig riktigt nöjd. Nu var det bara väntan på att tidningen skulle komma ut. Fick så på min Facebook sida av en vän som hade läst om mig i tidningen. Då bar det av direkt och köpa tidningen, det var ett riktigt bra reportage. Så kul frågan jag kan ställa mig själv vilken tidningen kommer härnäst och vill intervjua mig. Detta är så kul att få visa upp det jag brinner för det jag älskar allra MEST dansbanden och dansbandsmusiken. Men min blogg handlar inte enbart om dansband men en stor del av den är just dansband. Som jag skriver på min blogg ” Mitt liv, mina bilder, mina danskvällar”. Här nedan kommer reportaget för att läsa besök gärna Värmlandsbygdens hemsida vby.se. Tack till Dennis som gjorde ett mycket bra och fint reportage.

 
 

 

 
http://www.vby.se
 
Fridens Mikael.
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

Macro!

När jag fotograferar så tycker jag om att fotografera på många olika sätt det kan vara vanliga naturbilder, sport, mina danskvällar eller portträttbilder. Svart vita bilder gör jag med men då tar jag en vanlig bild i färg som jag sedan gör en kopia på i Photoshop och där gör om till svart vit. En typ jag tycker mycket om så är det macro. Här kommer några som jag tog ikväll på min fototur.
 
 

Dubbla saxar mogen dansmusik med Matz Rogers i Storfors Kulturhus!

 

Det finns inget som värmer kropp, själ och livet lika mycket som att åka ut på en danskväll. Och dessutom få göra det till så rutinerade och enormt duktiga grabbar som Matz Rogers. Från vackra Fryksdalen och Sunne kommer dom det är deras utgångs ort. Förra året var jag ute på fyrtio fem danskvällar och av alla de så var det just Matz Rogers som gav mig den finaste och bästa när de spelade i Storfors Kulturhus. Jag blir så otroligt glad av att både se och höra dessa grabbar spela dansmusik. Ledordet är genuin mogen dansmusik toppad med dubbla saxar och sköna gitarr slingor. Detta är ett dansband som har många år på nacken som rest runt och bjudit spelat upp till dans. Vaknade vid nio tiden stärkt med danskvällen dagen innan i Örebro med Claes Lövgrens. Låg och drog mig tills klockan blev halv tio innan jag steg upp. Bryggde på kaffe satte mig vid datorn började skriva till min blogg om dansen med CL.

 
 

 

Gick ut en sväng på balkongen konstaterade att det blåste en hel del även idag kalla vindar. Brr in igen i värmen och fortsätta skriva till min blogg. Jag har Alltid tyckt om att skriva det är något jag verkligen älskar. När jag så hade skrivit klart var det dags att laga lite mat mos och fiskpinnar fick det bli idag en favorit fiskälskare som jag är. Efter lite mat och vila så började jag mig att göra mig klar. Stryka skjortan putsa skorna duscha på med kläderna så var jag sedan redo. Gick ut för att sekunden senare sitta i bilen på väg mot Storfors Kulturhus.

 
 

 

Mycket bilar hade redan parkerat framför och vi steg in. Arrangörerna Sven och Kerstin blev mycket glada av att se oss där. De hade saknat oss men lite möten och arbete har gjort att vi inte haft tid att åka dit. Nu skulle vi åter få njuta av en danskväll med de grymt duktiga grabbarna i Matz Rogers. Glada tillrop och lite snack innan det var dags. En sista koll och Janne bakom trummorna hälsade alla välkomna till Storfors. Vi heter Matz Rogers vi är kavaljerer från Fryksdalen, Sunne bland annat. Låt en morgon vakna ska vi inleda med så välkomna än en gång. Applåderna låt inte vänta på sig och Kärleken ska vinna tog sin början. Så var kvällen igång. Vi ska fortsätta med en låt som heter Gå inte nu därefter ska herrarna Ulf och Roger ta fram sina saxar och blåsa till i Seeman. Jag bara älskar att höra dubbla saxar under en danskväll och dessutom denna låt.

 
 

 

Vi ska öka farten en aning kan du hålla dom orden följd av All världens rosor. Det byttes dansstil från foxtrott till bugg. Det var inte många som buggade men alla dansade. Vi ska spela en låt från Norge Ljus och värme efter den lite saxofoner och Harbor lights. Efter fyra moderna danser så var det dags för kvällens första gammaldans schottis bjöds det på. Här i Storfors spelar man efter regeln fyra moderna och en gammaldans. Gång på gång plockade Ulf och Roger fram sina saxofoner och blåste till så vackert så man fick rysningar i hela kroppen. Saknar dig en skön Streaplers låt bjöd Ulf på denne man som spelat i så många år i diverse dansband främst Tommy Bergs och Danslaget. Nu började det suga i min kaffetarm så Janne bakom trummorna påtalade att det var dags för kaffevalsen. Nu skulle det smaka gott med en smörgås och en kopp kaffe.

 
 

 

Halvtimmen senare stod så grabbarna åter på scenen och Janne räknade in. En, två, fyra ja tänk om en ros kunde tala bjöd dom på. Efter denna låt åkte saxofonerna fram och min favoritlåt kom Silverslant för dina tankar. Jag stod vid kanten av scenen och njöt detta är en stor stund. Och när jag hör detta så inser och förstår jag varför jag så mycket älskar dansbandsmusik. Vi ska bjuda på en låt som många säkert känner igen Ulf ska sjunga Främling. Oj, oj vilken kväll detta är och blir. Karl Gustav Örtlund heter Matz Rogers eminente gitarrist han fick briljera i ett par sköna gitarr godingar. Publiken stod och klappade taktfast länge, länge i händerna. Green green grass of home efter den Somedays are dimonds somedays are stone kom. Så fint och mjukt de spelade det märks hur mycket grabbarna älskar detta och hur kul de har tillsammans. Lennart stod bakom sina keybords och spelade med den äran. Nu var vi framme mot slutet av denna fina danskväll. Dina ögon är blå var en go bugg låt med gott driv och sväng i. Kära vänner vi är nu framme vid kvällens sista dans vi i Matz Rogers vill tacka er alla för denna fina kväll. Stort tack till Sven och Kerstin o alla andra. Vilken kväll vi ska bjuda på aftonens sista dans Krama mig igen följd av Sjunde himlen. Rejäla applåder fick grabbarna av publiken som ikväll var riktigt stor. Applåder, applåder i massor så var denna kväll till övers. Vi snackade lite med grabbarna tackade för oss innan vi styrde hemåt. TACK Matz Rogers ni har åter givit en danskväll i världsklass, Sven och Kerstin arrangörerna stort tack och kram till er.

 
 

 

Fridens Mikael.