Värme, glädje helt enkelt en danskväll med Holens i Storfors Kulturhus

 

Under år 2016 var jag ute på hela sextioen danskvällar det är många danskvällar det. När jag satt hemma och funderade på vilken orkester vilket dansband som personligen givit mig årets finaste danskväll. Det var många fina kvällar men en speciell kväll som stack ut. Det var en fin kväll i juli månad o Degerfors Folkpark där Holens med utgångsort Vingåker spelade upp till dansen. Denna orkester med Monika, Kent, Jerker samt Kenneth har vid flertal gånger gett mig så fantastiska fina minnesvärda danskvällar. Det är rakt från hjärtat så fantastiskt underbart helt enkelt att åka ut och dansa till samt lyssna på Holens orkester. Nu var det så åter dags för en danskväll till denna orkester i Storfors Kulturhus.

 
 

Efter att jag ätit mat hemma han jag med att slå mig ner på min balkong en kort sväng det var så ljuvligt väder. Men där fick jag inte sitta så länge för jag skulle ju göra mig klar och redo för dansen. Fram med rakapparaten in i duschen sedan stryka skjortan. Började så sakteliga att klä på mig fint och uppklätt ska det vara då jag åker ut på dans det är jag väldigt noga med. Så steg jag ut och solen bara strömma emot mig och värmde så gott likadant i Storfors värmde solen så gott när vi kom fram. På parkeringen stod många, många bilar alla var där för en enda gemensam sak att dansa loss till Holens. Sven och Kerstin dessa underbara människor tillika arrangörer satt och tog emot entrén alltid med ett leende på läpparna.

 
 

Vi var lite tidiga men också för att vi skulle kunna hinna surra lite med Holens innan de skulle börja spela. De blev så glada som alltid av att se oss där vi blir så glada av att se dom med. Sakta smög sig klockan mot fem tiden och publiken strömmade in i danslokalen och gav Holens världens applåd innan de ens börjat spela. Oj, oj underbara ni jäklar nu blir jag rörd sade Kent va underbart. En sista koll Jerker var redo att räkna in till aftons första dans. Livet det har varit gott mot mig fick inleda denna fina danskväll. Ja livet det har varit gott mot mig Ja allting har ordnat sjöng Kent med så inlevelse och övertygelse. Sedan skulle han sjunga duett med sin förtjusande fru Monika i Du och jag. Så var denna danskväll igång heej på er ropade Kent till publiken mår ni bra han fick ett rungande ja tillbaka. Mår vi bra ja skrek alla i Holens underbart att åter vara i Storfors och spela för er underbara publik. Lite fart på nästa dans kommer nu och här Let me be there följt av Nashwille Tennesee. Nu var det många som tog ut dansstegen. Foxtrott byttes mot bugg innan Monika så vackert så fint som bara hon kan blåste i sin saxofon i fina True love ett äldre par som varit ute hundra danskvällar och dansat till Holens dansade förbi och gjorde tummen upp. Skärblacka gänget kallas dom för. Små, små ord följde efter så fint. Det märks på publikens reaktioner vad omtyckta och populära Holens är. Eter denna bugglåt ska det bli dags för kvällens första gammal dans berättade Kent för publiken en schottis.

 
 

Två , två ställde de upp sig på dansgolvet och Kenneth hängde på sig dragspelet, gammaldans är så fint att se när de dansar. Det är alltid en enormt fin duktig danspublik i Storfors. Jerker kan inte bara spela trummor med bravur han kan även sjunga och det gjorde han i Jag ska måla hela världen lilla mamma. Sedan kom Kenneth och sjöng Nyanser denna stora dansbandslåt som är en av de absolut bästa. Många sjöng med ute på dansgolvet många klappade i händerna. Lite country kommer nu lite fart förklarade Kent. Så skulle såklart mamma få sin favorit låt Det ska komma en morgon som Mona Gustafsson skrivit. Ja sade Kent denna är till familjen Redman. En ny började ett äldre danspar som vi lärt känna skyndade fram och klappade om mig så fint du skriver i din blogg berömde dom och vilka bilder du fotograferar fyllde gubben i med. Kul att få uppskattning kände jag. Nu är det dags för kaffevalsen innan vi går och dricker kaffe sade Kent. En, två, fem så drog det igång sedan gick vi och fikade nu skulle det bli gott med kaffe och macka.

 
 

Sedan skulle Holens köra igång igen. Hej på er nu är vi tillbaka på scenen jag ser att ni är kvar sade Kent. En av de största och mest klassiska dansbandslåtar skulle de börja med Mjölnarens Irén. Arvingarna gjorde en låt jag många, många fler men De ensammas promenad följde efter. Det låter så himla fint. En låt som blivit en sån stor favorit ute på dansbanorna är Tänd ett ljus i fönstret den sjöng Kent så otroligt fint. Jerker bakom trummorna tog vid och sjöng. Monika höjde upp farten i Stanna en stund. Pariserpolka innan Jerker tog till orden kära publik i veckan nåddes vi av det tråkiga beskedet att Sven Erik Magnusson gått bort. Vi i holens vill hylla honom med att spela ett Sven Ingvars medley varsågoda. Då kom det en liten tår i ögonvrån. Det är mina största idoler Sven Ingvars. När sista tonen klingade ut stod hela publiken och gav Holens en rejäl applåd som säkert värmde långt in i hjärtat.  Tack, tack sade Kent jag är överväldigad.  En herre vill alltid ha en stilla vals vilket han såklart också fick. Låt nummer två i denna stilla vals är en av de finaste låtar som Kicki Danielsson sjunger Som en sol. Från de djupa Värmlandsskogarna här kommer För dina blåa ögon skull. Så tätt intill dansade alla Monika denna förtjusade flicka ja kvinna stod och sken med hela sitt ansikte så vackert mot alla som dansade förbi. Sjön gjorde hon alldeles strålande fint på samma gång.

 
 

Sofia hon dansade go, go och danspubliken de buggade loss ordentligt. Nu ska vi spela en lugn fin låt signerad Roy Obison California blue varsågoda. Vorking all day inledde Kent med att sjunga och alla dansade så lugnt förbi. Om jag säger att jag älskar din kropp följde efter denna låt. Så rullade kvällen mot sitt slut kära publik tiden går fort då man har det trevligt vi har kommit fram till kvällens sista dans vi vill tacka alla er som kom ikväll. Tack Sven och Kerstin vilken kväll vi i Holens har haft här. Crazy ska få inleda sedan kommer I varje andetag. Skynda , skynda att bjuda upp så var alla redo att dansa loss. Som att segla med segelbåt gled dansparen iväg över dansgolvet. Efteråt stod alla och bara klappade i händerna så det blev ett extranummer lite fart så här på slutet. Wow vilken kväll utbrast alla i Holens vi alla i familjen var som vanligt så nöjda. Vi snackade lite innan vi tackade och sakta rullade hemåt. Stort tack till alla för denna kväll. Det blir inte bättre det blir inte finare det blir bara bäst för alltid när Holens spelar.

Fridens Mikael. 

Full fart i Forshaga folkets hus med Streaplers

 
Omslaget på Streaplers nya skiva som släpps i maj månad. 
 

Före högertrafikomläggningen i Sverige före färg tv:ns intåg i de svenska folkhemmen startade bandet Streaplers av bland annat tvillingarna Håkan och Göran Liljeblad , De nu tyvärr bortgångne Lasse Larsson var med och sångaren Gert Lengstrand , Samt Mats Alfredsson de lade grunden till vad som skulle komma att bli ett av fundamenten i svensk musik och ett av vårt lands allra största band genom alla tider och år. Året var 1959 nu skriver vi imponerande 2017 och Streaplers är större är någonsin vart än de spelar drar de fulla hus. Till Värmland med sin turnébuss de åker mer än gärna och nu var det åter dags för en danskväll i Forshaga folkets hus.

 
 

Fixade och grejade lite hemma satte på lite musik lade mig i soffan och läste klart en god bok. Lite vila innan det var dags för lunch lasagne vilket smakade mycket gott sedan blev det en dusch och börja klä sig för dansen.  Sedan var jag redo lite cd skivor åkte med i bilen så jag hade något att lyssna på när jag körde.  Lugnt och säkert rullade jag fram på vägen svängde av sista biten mot Skived och slutligen Forshaga folkets hus. Väl där stod det redan en hel del bilar på parkeringen även husbilar stod det några stycken utanför.

 
 

Betalade entrén till den alltid så vänlige arrangören Inge Sandin. Nu låg en danskväll med mina stora idoler framför mig. Grabbarna blev mycket glada att se mig där. Snackade lite innan med Kjetil som spelar trummor och sjunger. Sedan kom de andra ut och äntrade scenen.  Kenny tog ton och hälsade alla välkomna så drog de igång med fart direkt i Jag har hört att du har någon annan som han själv sjöng sedan tog Kjetil vid i Kärleken har fått vingar. Ut på dansgolvet virvlade dansande par hej på er allesammans varmt välkommen till Forshaga folkets hus detta underbara ställe att spela på. Vi ska ta det lite lugnare i nästa dans sade Kenny I just wanna dance with you sedan ska Kjetil få sjunga på Norska En slant till trikken hejm spårvagnen hem. Det fyllde på med fler människor styrkan hos Streaplers är att de har tre sångare som delar på sången under en danskväll. Nu var det så Anders tur att sjunga i Mary Ann en go fartfylld bugg låt. Applåderna finns där efter varje dans så även ikväll.

 
 

De lugnade ner tempot i nästa dans och ett par gled förbi och lyste upp hela sina ansikten mot orkestern. Just call me lonesome följdes av Tre små ord jag bara njöt för fullt. Inget annat band kan spela som Streaplers med detta härliga sväng och gung i spelet.  Så underbart det låter vilka låtar en stor stund var kommen Anders skulle sjunga en av Streaplers finaste låtar och populäraste Bara femton år. Hon är bara femton år och livet leker än inledde han med.  Tillbaks till Tennese höjde temperaturen ytterligare stämningen var magisk eller euforisk. Dags nu för en verklig klassiker en av de allra populäraste låtarna Främling förklarade Kenny. Fullt på dansgolvet direkt när de drog igång denna låt.  Klockarekatten sedan gick jag ner och fikade kaffe och en köttbullsmörgås smakade mycket gott.  Streaplers tog även de paus vilken kväll så här långt. Det är så fascinerande detta Streaplers som spelat en bra bit över femtio år med sån lekfullhet och sånt gott sväng på scenen.  Detta är bland det absolut bästa jag hört och hör i mina öron.

 
 

Så var det åter dags att börja spela grabbarna hade smaskat i sig taco buffé som de alltid blir bjudna på i Forshaga. Stunden senare var de redo att åter börja spela. Tror du inledde de andra halvan med följt av Vänta lite fart direkt och ett härligt drag på publiken. Har vid flertal gånger och danskvällar stått och studerat Per hans sätt att spela bas så himla gött med sånt gott sväng han är en mästare. Henrik Göransson smekte sin gitarr så vant och bjöd på mästerliga gitarr slingor. Your man kom nu i par med Sommaren med dig Helena som Anders sjöng. Judy och Ta på dig bästa blusen baby höjde åter farten rejält ute på dansgolvet. En ung kille i hatt dansade förbi och så underbart han dansade det svängde så skönt. Från sjuttiotalet kom Lady banana jag vill bara studsa runt och vråla ut min glädje. Detta sound är så magnifikt och mästerligt. Det bästa är att de spelar allt live ingen jäkla dator som är i vägen.  En stor stund Kjetil skulle sjunga en av mina absoluta favorit låtar Ljus och värme han gör en version som är bland det största som jag hört i livet. Mycket ljus och mycket värme tro och hopp det får du med dig jag kände en tår i ögonvrån så fint. Jag tror på kärleken fick höj a farten efter denna fina låt.

 
 

Kjell som är ute mycket och dansar han dansade förbi och klappade mig på axeln ta en bild på mig. Från Svensktoppen hämtar vi Till min kära nu blev det rena allsången och denna låt är så fin med texten som säger precis allt. Sedan sjöng Anders en mycket fin låt Nu vet jag bättre alla dansparen gled omkring och bara njöt av musiken.  Gatans kung är en favoritlåt en låt som för mig är Streaplers som visar deras sound och det speciella svänget. Du läser mellan raderna Carina är en låt som blivit en stor publikfavorit ute på dansbanorna. Anders sjöng den så fint med sin varm personliga röst. En kväll som denna vill man aldrig att den ska ta slut men slut tar den och där var vi framme nu. Jaha gott folk tiden har kommit till slutet vi vill tacka er alla som kom och dansade till oss i Streaplers i kväll Kjetil, Henrik, Anders, Per och jag Kenny har spelat live för er. Kjetil ska inleda med Om du stannar sedan kommer Hon och han. Publiken gav Streaplers en lång rejäl applåd. När sista tonen klingade ut så stod publiken kvar och klappade hårt i händerna en gång till skanderade dom och det blev det allt. Crusin for brusin bjöd de på som sista låt sedan var allt över. Vilken grym kväll Streaplers har levererat och en sak till fick tjuvlyssning på nya plattan den är helgjuten vilken skiva en av de bästa Streaplers spelat in. Stannade kvar medan de packade ihop och snackade med grabbarna. Sedan tackade jag för mig och rullade sakta hemåt i natten hem mot mitt hem och min säng. Tack Inge och personalen för en grym kväll ännu större tack Streaplers en av de finaste och bästa danskvällarna nånsin.

 
 
Fridens Mikael. 

En underbar dag = med en ny bok att börja läsa.

Har nyss avslutat min senaste bok som jag läste självbiografin om gamle landslags och fotbolls målvakten Magnus Hedman "När ljuset släcks" Den var riktigt bra boken bra på det sätt att magnus har skrivit allt. han har inte valt bort något utan precis allt är bra glädje, toppar men även dalar sitt missbruk tar han upp så gripande fint. Jag har alltid gillat Magnus för hans sätt att vara och inställningen till idrotten. 

Nu vänder jag blad har tagit tag i nästa bok även den om en friidrottare en kvinnlig sådan som jag sett upp till så enormt mycket genom åren. Jag har haft både tur och glädje att se Carolina Klüft tävla. Efteråt fick jag bli fotograferad tillsammans med henne och jag fick även hennes autograf. 
 
Tog mig en god kopp kaffe gick ut på min balkong och slog mig ner för att läsa lite i detta underbara väder som är här idag i Kristinehamn. Det är så rogivande för själen.