Bästa danskvällen, Therese och grabbarna i Excess fick Kristinehamn att gunga!

 
 
 
 

Rubriken bästa danskvällen är så väl slående i detta inlägg om danskvällen med Excess då de spelade vid Kristinehamns Conference Center i söndags kväll. Jag har nog aldrig varit ute på danskväll där jag sett en så nöjd danspublik som dansat. Satt på lördagskvällen hemma och försökte akta mig för och undvika melodifestivalen vilket jag lyckades med. Skrev på Facebook till Therese Sundahl som sjunger i Excess att vi skulle ses i morgon det tyckte hon var kul. Hon ville ha tips på något ställe där de kunde hämta mat ifrån för de skulle komma tidigare och repa in lite nya låtar innan dansen. Jag lade mig sedan och somnade så skönt i min säng och vaknade dagen efter med en skön känsla i kroppen. Steg upp och bryggde på kaffe och slog mig ner vid datorn för att läsa lite nyheter och skriva lite.

 
 

 

Vädret ute var lite gråmulet och duggregn vilket kändes tråkigt. Började plocka fram kläderna till kvällen och göra allt klart. Uppdaterade min blogg innan jag styrde hem för att hämta min broder för vi skulle åka ner lite innan jag och Markus och träffa grabbarna och Therese. Vi smög in bakvägen och där var de i full gång med att packa upp allt och få ordning på sakerna. De blev så glad att se oss och vi kramades. Hasse stod ute på dansgolvet med den moderna tekniken och ställde in ljudet så allt skulle låta okej tills kvällens dans skulle ta sin början. Sedan repade dom in lite nya låtar och det blev en del diskussioner innan alla var nöjda med hur det skulle låta. Tummen upp från oss bröder innan vi tackade för oss och for hemåt för att byta om och fixa till oss. Jag passade på att äta lite innan jag hoppade in i duschen eller badkaret för att duscha och sedan göra mig redo för ännu en danskväll.

 
 

 

Hade köpt dagen innan i Karlstad helt nya kläder som jag trivdes mycket bra i. De satt perfekt på mig och jag trivdes som fisken i vattnet. En stund senare var vi på plats och betalade entré och köpte även en fikabiljett nu låg ännu en danskväll framför med Excess. Det är ett dansband som hållit på i ganska många år och kämpat på. Therese Sundahl som bandet sångerska heter steg in på scenen och det bara strålade om henne som en stjärna på himlen hon är alltid så enormt vacker på scenen. En sista snabb koll så var det dags att göra avspark Therese hälsade alla välkomna och fick en stor rejäl applåd som garanterat värmde gott. Vi ska börja med lite fart ”Kom och gör mig galen” En, två, tre Andreas räknade in och dansgolvet fylldes av en massa glada leenden. Jag njöt där jag stod och lyssnade tanken slog mig vad suveräna alla är att dansa och vad gudomlig Therese är på scenen och även grabbarna i Excess är att spela.

 
 

 

Lite lugnare toner i dans nummer två. Som en ängel står hon där på scenen Therese och sjunger så man får rysningar i kroppen många som dansade förbi gjorde tummen upp.  Mårten tog ton och sjöng en skön Refreshments låt ”I got over it” och det buggades en tjej dubbelbuggade med två andra flickor. Andreas trummade på för allt vad skinnet höll. Hasse bara njöt av kvällen. Vincent lirade gitarr och däremellan skön steel. Som en prinsessa som en ängel med ett leende som kan golva vem som helst står hon på scenen och sjunger så vackert och visar från sitt hjärta hur mycket hon älskar att sjunga och sprida glädje till andra människor. Hon har en sådan värme i sin sångröst som kan få de frusnaste blommor att åter blomma och lysa om våren. Klockan gick sakta framåt och det blev en redig bugg låt Jill Johnsons ”You can´t love me to mutch” En äldre herre jublade då han dansade förbi scenen en annan vars skjorta var genomblöt. Klockan slog och det var dags för paus dags att dricka kaffe manade Therese publiken.

 
 

 

Vi gick och tog oss fika för här har Nina som är arrangör ordnat så bra att alla som kommer hit betalar entrén kan också köpa en fikabiljett då får man kaffe och smörgås. Gott smakade det vi satt med en trevlig kille som heter Leif och fikade. En halvtimme senare var så Excess på scenen för att dra igång kvällen igen. Jag provade min kamera och tog en massa bilder många bilder blev riktigt grymma. Och det var en grym kväll jag vill hålla dig hårt i min famn sjöng Therese och de andra grabbarna körade bakom henne. Hon sjunger inte bara gudomligt hon har dessutom dansbands Sveriges snyggaste ben det borde delas ut en guldklav för detta och klackarna på skorna är super grymma. A Guy like that åter Refreshments och ett drag utan dess lika “Nu har jag börjat leva igen” Kom som nummer två denna dans. Mårten sjöng igen.

 
 

 

Nu steg Therese fram som den fina sångerska hon är och lös upp hela Kristinehamn med något av det vackraste jag hört ”Vad som än händer”. Oj, oj jag rös i hela kroppen vilken stark stor varm sångröst hon har. Andreas tjoade och skrek bakom trummorna då han bankade på dom. Mirror, mirror och åter full fart på dansgolvet. Tiden den går fort då man har trevligt det var nu dags att avrunda kvällen. Therese tackade publiken och fick en lång stor fet applåd tillbaka. Nina som är arrangör kämpar på med danserna hon är så beundransvärd var uppe på scenen och höll ett fint tacktal till Excess. Lugnt avslutades kvällen men danspubliken stod och klappade i händerna mer o mer o mer det gav sig aldrig. Grabbarna och Therese såg väldigt tagna ut det blev ett extranummer en låt med en väldigt lång titel. TACK Kristinehamn ni har varit helt fantastiska ropade Thessan till publiken. Nu vankades det korv det smakade gott och Ninas son talade om för Excess att dom aldrig fått så mycket beröm någonsin av danspubliken då det gäller orkestern att spela.  Vi stannade kvar medan de packade ihop och gjorde även en liten videofilm efter dansens slut. Kul att varva ner med att se andra jobba. Kramar och så tackade jag och broder för oss nu bar det hemåt för att sova vi hade en hemresa på fem minuter.

 
 

 

Tack Excess tack Nina  tack Vänerdansen.

 

Fridens Mikael.

     

Träningsmatch i fotboll blev en heldag i Karlstad med en massa shopping!

Vårt fotbollslag här i Kristinehamn IFK Ölme skulle i Karlstad spela träningsmatch mot Karlstad BK. Broder och jag skulle åka dit och kika men bestämde oss för att göra en hel dag i Karlstad åka tidigare och passa på att shoppa lite på samma gång. I julklapp hade jag av honom fått ett presentkort på Jack´n Jones så vi styrde färden dit direkt då vi kom till Karlstad. Parkerade bilen och gick in mot stan vädret var lite gråmulet och duggregn men regnet höll sig på avstånd det tackade jag för. Tog lite bilder på vägen in mot stan. Genade över torget för att slutligen komma fram till Jack´n Jones. Kom en jätte trevlig och fin tjej som jobbade där och hjälpte mig. Fann en väldigt snygg tröja som jag blev kär i direkt. Köpte en t-shirt till tröjan så var jag nöjd för denna gång. Vi bestämde oss för att gå in på 15 huset och kika lite i affärer där Mq bland annat och det händer att jag hittar lite kläder åt mig där.

 
 

 

Fann direkt en t-shirt som jag blev så förälskad i sedan en grå väst och jag som så länge saknat och önskat mig en grå väst nu fick jag fatt i en till ett bra pris dessutom. Nästa affär tänkte jag men blev ett inhopp på Åhléns för att kika lite. Men hittade ingenting som intresserade mig så jag gick därifrån på en gång. Stannade till ett par gånger och tog lite kort så himla kul nu då jag har en ordentlig kamera att fota med nu. Kikade till på klockan och snart var det dags att gå mot bilen och fara vidare till arenan där träningsmatchen skulle gå av stapel.  Men innan så gjorde vi ett kort stopp vid Gengåvan för att kika runt lite det är massa saker och främst pengar som går till de behövande.

 
 
 

 

Nu såg jag på klockan att matchen snart skulle ta sin början så vi skyndade på lite. Kom fram till arenan och en fotbollsmatch utomhus känns inte så lockande med tanke på vädret som var. Det blev en trevlig match där Ölme tog ledningen med 0-1 och de fortsatte att trumma på men Karlstad kvitterade till 1-1 innan Ölme åter tog ledningen med 1-2 Karlstad kämpade och slet medan Ölme försvarade sig mycket bra. 2-2 tryckte Karlstad in men detta var Ölmes match och det var det starkare laget det gjorde så 2-3 innan Karlstad tilldömdes en straff en straff som Karlstad missade och domaren blåste av matchen. Skönt att komma in i värmen i bilen. Åkte sedan ut till Bergvik för att shoppa och handla lite där skulle in i lite olika affärer och även käka där ute. Pasta carbonara fick det bli som var mycket gott. Kikade lite mer innan vi styrde vidare mot IKEA.

 
 

 

Markus skulle handla lite grejer till sitt arbete och jag behövde lite nya saker till mitt lilla kök. Nytt diskställ lite nya småsaker till mitt badrum ny bestickhållare så det gick i runda slängar en femtonhundra denna dag men det är också bara nytto saker inget onödigt. Nöjda med dagen styrde jag bilen hemåt till Kristinehamn. En bra dag helt enkelt.

 

Fridens Mikael.

Kick off resa med IFK Ölme till Örebro!

 

Varje år i mitten av februari åker vårt fotbollslag i Kristinehamn IFK Ölme på en kick off resa till Örebro mycket för att få ihop gruppen och välkomna alla nya spelare. Det är trevligt och jag och min bror Markus har i några års tid varit medbjudna på detta trevliga arrangemang. Och varje år gör dom något kul innan i år stod det ishockeymatch på schemat för grabbarna. Kul då många kanske aldrig varit på is eller stått på ett par skridskor. Jag packade allt hemma tog mig sedan en kopp kaffe och plockade med lite cd skivor som vi kunde ha på vägen att lyssna på. Hämtade sedan broder och begav oss upp till Björkhallen en arena som sett bättre dagar. Killarna i vårt fotbollslag IFK Ölme var redan i full gång med matchen det var fart och fläkt men skridskoåkningen och passningsspelet var så där men kul hade dom och det är huvudsaken.

 
 

 

Efter avslutad match var det gruppfotografering innan vi åkte ner till Mastmagasinet för att äta middag innan resan skulle gå till Örebro och Clarion hotell. Innan vi skulle äta hade de en kort tal där Fredrik som är med i sportgruppen talade om lite vad som gällde han sade till mig att jag slapp ta min bil till Örebro vilket kändes skönt tyckte jag. Unnade mig en eftermiddags öl till maten här då eftersom jag inte skulle köra bil. Det kändes på något sätt så avkopplande och skönt på samma gång att göra det. En stund senare efter en kopp kaffe satt jag i en bil på väg mot Örebro.

 
 

 

Nu låg hotellet framför lite relax och god mat och dryck på kvällen. Nu behövde jag inte tänka då jag inte skulle kära dagen efter men jag dricker aldrig för mycket utan alltid lagom dos med alkohol. Så skönt då vi fick nyckeln till vårt rum så gick vi upp direkt med våra väskor. Bytte om och tog sikte på relax avdelningen. Nu skulle det bli8 skönt med lite avkoppling och började med att duscha innan jag kröp ner i bubbelpoolen. Lutade mig bakåt och bara njöt där jag satt i poolen sånt här behöver man unna sig och göra lite då och då det är samtidigt bra för kroppen.

 
 
 

 

När jag satt där blev jag grymt öl sugen och kände behovet av att få upp en öl. Så såg en tjej som arbetade där henne tog jag sikte på och frågade hur jag skulle göra för att beställa upp en öl till relaxen. Lyft luren där borta och slå numret som står på så kommer du till baren. Så långt allt bra ända tills tjejen talade om att vi tar ut en roomservice avgift på sjuttiofem kronor för att kommas upp med ölen till mig. Nu var goda råd dyra och öl sugen var jag så du får kila upp med ölen till mig svarade jag tjejen o ta en öl till när du ändå är på väg. Med facit i hand så var detta en dum affär agerande av mig men vad skulle jag göra då jag var så grymt öl sugen. Sekunden senare satt jag i bubbelpoolen med en kall öl en dyr sådan. Fick stiga upp då vi klockan sex skulle träffas nere i receptionen för att knalla till O´learys där vi skulle kolla på hockeyn och käka en bit mat. Sverige skulle möta Lettland.

 
 

 

Gott var det och mysigt att sitta med hela laget. Vi funderade lite broder och jag vad vi skulle göra resten av kvällen. Kom på att vi läst att en god vän till oss båda skulle trubadura på något som hette ”Rockbaren”. Pelle skulle spela där så vi frågade en tjej där vi var vart detta ställe låg.  Det är inte svårt att hitta dit hon beskrev vägen så knallade vi iväg mot Rockbaren. Vi fann stället litet och mysigt var det och där inne med en öl satt Pelle som blev riktigt glad av att träffa på oss där. Jag beställde en öl och slog mig ner en stund senare ringde min vän Zarah och frågade vart vi var när jag beskrev vart vi var så sade hon ja och Andreas kommer dit. En stund senare satt vi alla vid ett bord och snackade så glad jag blev av att åter få träffa min finaste vän Zarah. Det är snart femton år sedan jag träffade henne första gången det blev mötet med en av de allra finaste människorna på jorden.

 
 

 

När jag kramat henne och hennes pojkvän så steg vi över till en lokal vägg i vägg med rockbaren. Där var Pelle och hans kompis i full gång med att spela. Det lät riktigt bra vi tackade sedan för oss och begav oss ut i Örebro natten. Tog en promenad och en massa kort innan jag åter blev hungrig så styrde mot Burger King men tog bara en liten pommes och en dricka. Nu skulle det bli skönt att stupa i sängen på hotellrummet i morgon väntade hotellfrukost och hemfärd. När man bor på hotell och ska äta hotellfrukost så smakar det mycket gott. Det finns en hel del att välja bland och på. Äggröra, fil prinskorvar köttbullar, fläsk och en massa goda ostar man kan inte värja sig utan äter ganska rejält av allt man liksom passar på då man chansen får. Kvar återstod hemresan för mig och broder. Vill genom bloggen rikta ett STORT TACK till IFK Ölme för denna fina trevliga resa.

 

Fridens Mikael.

RSS 2.0