Lite regn men en fantastisk fin danskväll med Sounders i Upperudslogen

 

I sommar då vi har varit ute på dans så har vi inte haft en enda danskväll med regn utan bara solsken rakt igenom och dessutom en temperatur upp och många gånger över trettio grader. Ibland har det väl kanske lite i ärlighetens namn varit lite för varmt att dansa kanske. Nu skulle det denna kväll bli en lite små kyligare kväll och så strilade regnet ner från en himlen som var så grå så grå. Nu var det åter dags för en logdanskväll i Ack Värmeland du sköna och vackra som jag brukar säga. Men också vid en av vårt lands allra finaste danslogar Upperudslogen i Molkom. Där skulle Sounders spela upp till dansen. Efter en trivsam trevlig halvdag i Ransäter bar det hemåt för att duscha sedan byta om och göra sig klar för dansen. När det så var klart styrde jag hemåt för resten av familjen skulle också följa med till logen.  Stunden senare satt vi alla i bilen och var på väg. Fram vi kom där hade grabbarna i Sounders packat upp och så startklara det regnade lite lätt från himlen.  Men vad gjorde det allt är ju under tak på logen så vi var så glada. Gick in och hälsade på Annette och Marianne och den övriga personalen innan vi gick och läste entrén och steg in. Där hade Sounders precis börjat spela Return to sender och Stuck on you. Ut på dansgolvet virvlade dansparen i en strid ström och de var verkligen klackarna i taket direkt.  Oj, oj vilka applåder redan efter första dansen tusen tack sade Henrik vi ska ta det lugnare nu Sjätte september och San Marino. Stilen blev lugnare och så tätt intill dansade alla. Andre fick visa prov på vilken stor fantastisk röst han har och vilken fantastisk sångare han är.

 

 
 

Palini girl lugnade ner tempot en aning och det var åter foxtrott som publiken dansade innan de höjde upp med Streaplers Jag tror på kärleken.  Oj va de buggade så svetten lackade i pannorna vad gjorde det att det regnade utanför logen. Vilken underbar danskväll vi fick oss serverade den är självklart femstjärnig i betyg. I just wanna dance with you en lugn fin melodi. Henrik böjde sig fram till mikrofonen nu ska vi spela en riktig klassiker som ni säkert hört och dansat till förut. Nyanser och En dag den sommaren varsågoda. Så fantastiskt fint de spelade Sounders där André sjunger Anders sjunger och likaså Henrik. Denna låt har ni kanske hört som vi ska spela nu för er Ljus och värme.  Ja ropade en herre i publiken till grabbarna på scen. Okie från Muskoge en låt som Merle Haggard sjöng och spelade bjöd de på nu.  Ljus och värme den har ni kanske hört annars så kommer vi spela den nu sade Henrik. Så började han sjunga När mörkret nu har sjunkit ner går jag stilla genom rummet och många känslor drar i mig. Mycket ljus och mycket värme tro och hopp det får du med dig. Ja vi ska spela lite gammaldans innan kvällens paus vi tar en vals och en schottis så fick det också bli.

 

 
 

Sedan knallade vi sakta ner till serveringen där Annette dukat upp som alltid mycket gott fika. Denna kvinna och arrangör är helt gudomlig berömde grabbarna i Sounders vilket bemötande vilken service vi fått och får. Vi satt och fikade och samtalade med grabbarna vilken fin trevlig kväll. Det kunde dock varit lite mer folk men det är nog regnet som gör det lite. Så gick de upp för att starta igång dansen igen medan vi dukade av allt och bar ut till köket. Vi dukade av allt och släckte efter oss och steg ut. Vi gick upp emot dansen där Sounders var i full gång med att spela igen. It´s now or never sjöng Andre med sin storslagna röst så fantastiskt. Sedan kom Om jag säger att jag älskar din kropp en riktig fin gammal klassiker. Tusen tack för applåderna det värmer vi ska öka en liten aning i Älska glömma och förlåta nu. Det dansades för fullt och svängde åt alla olika håll. Anders med sin gitarr klämde i och sjöng Crazy arms. Lugnt dansade dansparen fram över golvet för att i nästa sekund bugga loss ordentligt.

 

 
 

Nu ska vi ut och åka lite båt varsågod här kommer Sea cruise sade Henrik. Ett danspar dansade förbi scenen och gav en applåd till orkestern och Andre log glatt tillbaka. Before next teardrop falls kommer här och precis nu så räknade Christer bakom trummorna in till en ny dans. Vi alla var så rörande överrens om vilken fantastisk fin danskväll vi fått. Vi har nått vägs ände sade Andre vi vill tacka arrangören för ett fantastiskt mottagande med så underbar hemlagad middag tårta fika och allt det andra. Och ni underbara publik ett stort tack ni har hållit igång från första till sista låt och gett oss sådan energi.  Vi tackade ordentligt och styrde hemåt i natten glada och mycket nöjda med denna fina danskväll. TACK Sounders för en kanonkväll världsklass.

 

 
 
 

Fridens Mikael.

 

 

Donnez kom och svängde till i Upperudslogen

 

Denna sommar måste gå till historien som en av de allra finaste och framförallt varmaste. Varje lördagsväll då vi åkt iväg på logdansen så har det varit ett underbart väder med en temperatur runt trettio grader. Denna kväll skulle inte bli något undantag temperaturen var ganska hög. Med andra ord upplagt för en härlig danskväll igen vid logen. Efter mat hemma så vilade jag en liten stund innan jag sedan började göra mig klar duschade och klädde på mig och rullade hem för att hämta broder. Så satt vi åter i bilen på väg mot Molkom och Upperudslogen. Varmt och gott när jag körde var det och väldigt fint. Vi svängde in till Coop för vi skulle köpa ett kort till Donald vi hade fixat en fin present till honom från arrangören, personalen och mig och broder. Han vann ju en Guldklav som årets musiker 2018 vid Guldklavegalan i Malung. Så smög vi in till dom andra vid logen de blev så glada att se oss och över vad vi köpt till Donne.

 
 

Stunden senare kom grabbarna i Donnez de var redo att gå upp till logen och starta igång dansen. De blev så glada att se oss. Stunden senare räknade Kenneth in till kvällens första dans. Vi börjar med Främling sade Andy viskande till mig Den tid vi behöver kom som nummer två i dansen så var det igång. Hej på er allesammans sade Andy varmt välkommen hit till denna fina logen vi heter Donnez och ska spela för er ikväll här. Anna o John sedan kommer Mary Ann vi höjer tempot. Stilen byttes från foxtrott till bugg och Johan svängde loss med sin gitarr och Daniel röjde loss med sin saxofon han spelar saxofon som en gud. Dags att hylla en stor hjälte som lämnade oss alla i en stor sorg och saknad Jerry Williams Did I tell you tar vi nu.

 

 
 

Den fege dör tusen gånger det är en lugn väldigt fin låt som Andy sjöng så fint. Åhus strand höjde upp farten rejält till bristningsgränsen. Tänd ett ljus i fönstret är en låt som nästan alla eller bra många dansband spelar. Det är en stor publikfavorit bland danspubliken. Samma väg samma ensamma jag kom från deras utmärkta hyllade senaste skiva. Det blev så dags för paus att gå iväg och fika med grabbarna. Fika i världsklass som alltid av Annette så goda smörgåsar och bullarna. Så gott att sitta ner och dricka kaffe sedan var det åter dags att börja spela en riktig Donnez klassiker kom som första låt De é du lugnt gled dansparen fram över dansgolvet till tonerna av Donnez.  Ma Mariann höjde upp farten för att sedan sänkas i Olles grill.

 

 
 

Grabben från landet så heter vår senaste skiva varsågoda här kommer den låten. Goodbye jag drar kom efter denna och höjde upp farten till max nu. När gässen återvänder lugnade ner det hela. Sedan tog Daniel fram sin saxofon och spelade så vackert. Så smög vi fram och jag lånade mikrofonen och så sade jag några fina ord om Donald och han fick en Guldklave som årets musiker till publikens stora jubel och applåder fick han ett stort paket av oss som innehöll två fina special designade glas Årets musiker 2018 Guldklaven Donald Laitila. Han såg väldigt rörd och framförallt glad ut. Så fortsatte danskvällen sedan. Ensamma steg kom en stark bra låt. Andy sjunger Johan sjöng det ger en fin bredd i Donnez. Denna fina danskväll började så sakta lida och gå mot sitt slut. Kära underbara publik kvällen går fort då man har trevligt det är dags att spela sista dansen. Men först ett stort tack till Annette för en fantastisk service som alltid. Applåder i massor som aldrig ville tystna så tog danskvällen slut. Det blev en instrumentalare som fick avsluta denna danskväll. Publiken fortsatte att applådera så Stora starka män fick avsluta allt. Lite snack så drog vi oss hemåt.

 

 
 

Fridens Mikael.

 

Fin dagstur i Värmland med broder

 
 

Något väldigt fint som vi bröder alltid ör tillsammans varje år då vi har semester det är en dagstur någonstans i Värmland. I år var inget undantag vi hade noga planerat vår resa vart och hur vi ville åka. Det är så skönt och samtidigt fint bara jag och broder som åker iväg ensamma. Vi bestämde oss för att åka tidigt iväg och inta äta frukost ute i det fria. Bryggde på kaffe hemma gjorde och packade ner lite smörgåsar så drog jag sedan iväg hem för att hämta min broder så skulle vi dra iväg mot Degerbyn och Värmskog som skulle bli dagens första stopp ja efter fika stoppet. VI styrde iväg och det var väldigt varmt tempen steg en bit över trettio grader. Så gott att sitta och köra bil men det gick så smidigt och bra. Styrde och svängde av fann efter ett tag Grums kyrka här blir perfekt att stanna så fram med campingbordet och stolarna här skulle fikas.

 

 
 

Så gott sitta ute i naturen och dricka förmiddagskaffe och äta en något sen frukost. Så gott att sitta ner och bara slappa. När vi så fikat klart skulle vi fota kyrkan och till min glädje så var dörren öppen så jag gick glatt in. Men det byttes snabbt längst fram stod en kista aj, aj tänkte jag begravning. Jag smög ut från kyrkan sade till broder att vi måste dra det r begravning vi tog de sista bildrna och for sedan vidare. Nu tog vi sikte på Degerbyn och Värmskogs lanthandel där vi skulle köpa oss varsin glass. Så mysigt liten fin lanthandel jag älskar att besöka och handla i dessa små lanthandlare här i Värmland. Vi satt utanför och på den tiden stannade många bilar till så fint att folk i bygden ställer upp och handlar i affären.  Vi tog lite kort och åkte sedan vidare till Värmskogs kyrka där stannade vi och jag tog mig en god kopp kaffe till utanför kyrkan. Där vi stod såg vi bort till det berömda räk caféet. Men vi sade direkt då vi såg den långa kön dit ska vi inte vi styr mot Arvika.

 

 
 

På vägen dit såg jag en skylt Stavnäs K:A där svänger vi in och tar lite kort. Jag knäppte första bilden på kyrkan så började kyrkklockan att ringa nej tänkte jag och smög mig fram. Utanför kyrkan stod begravningsbilen vi fattade direkt och smög därifrån direkt och styrde vidare. Klässbol fick bli nästa stop där hittade jag ett väldigt mysigt café och ställe som hette Kaffestugan där sia vi fik sade jag och broder i kör. Det var väldigt mysigt och gott så sköt att sitta ner. Kaffe och morotskaka med lite grädde till var utsökt. Sen fortsatte vi på vägen ner till den lilla hamnen i Klässbol. Vi gick ner till vattnet och slog oss ner på en brygga och njöt av den fantastiska fina utsikten och solen som värmde så gott oss båda. Sedan skulle vi leta oss till Klässbols parken och efter en liten stunds kärande fann vi Klässbols folkets park.

 

 
 

Jag fann en liten pall som vi lånade så vi kunde komma in och ta lite bilder. Detta är riktig äkta nostalgi kände och tänkte jag. Här har flera stora band och artister uppträtt och spelat. Vi gjorde en liten videoblogg tog de sista bilderna innan vi rullade vidare. Mot Arvika sade vi i kör vädret var helt underbart det värmde så gott en stor sol när vi stannade till och parkerade bilen. Steg ur och sträckte på mig så skönt att vara framme här. Tog fram kameran och tog en massa fina bilder i stadsparken eller vad den heter och kallas för. Slog mig ner en kort stund på en bänk. Gick in på turistbyrån för att köpa en vykort över Arvika. Vi promenerade runt i denna fina stad och tog en massa fina bilder. När vi gått runt ett bra tag så började vi bli hungriga så vi gick till en restaurang och beställde in varsin pasta rätt och detta var bland det mest fantastiska jag nånsin ätit. Vi satt en bra stund efter maten och bara njöt paltkoma deluxe. Planerade så sakta för rutten vi skulle köra hemåt.

 

 
 

Först åkte vi och tankade lite innan vi for vidare hemåt. Vi kryssade och körde så lugnt fram på vägen och det värmländska landskapet bredde ut sig så fint. Svängde av till Gillberga kyrka som låg så vackert belägen med så fina omgivningar. Dagens sista stopp blev Hasslerudsparken utan för Värmlands Nysäter där tog broder de sista bilderna innan vi sedan styrde hemåt. Nöjda med en fin dagstur tillsammans. TACK Värmland för allt det fina ni visat för oss.

 

 
 

Fridens Mikael.

RSS 2.0