Fototurer på semestern

 
 

När jag hade semester nu så var det en extrem sommar och enorm värme. Det har varit väldigt varmt så varmt att jag inte orkat göra så mycket av vad jag på förhand planerat att göra. Men så har det varit för alla inget unikt för mig eller min del.

 
 

Jag har varit på många olika platser i många olika miljöer och fotograferat. Något jag älskar att fotografera är sent en kväll när solen precis går ner det är oslagbart. Det har i sommar trots denna enorma värme blivit ett par turer ut för att fotografera lite fina naturbilder.

 
 

Att få brygga på kaffe hemma sedan göra några goda smörgåsar och sen tar en tur ut i naturen är svårslaget. Det är så rogivande och samtidigt avkopplande för kropp och själ. Jag går in i min lilla egna bubbla och värld då jag åker ut på mina små äventyrliga resor.

 
 

Har här samlat ihop en del av alla de naturbilder som jag fotograferat i sommar under min semester. Det har blivit många varierande bilder i olika miljöer. Så håll till godo med en rejäl bild bomb från några av mina foto turer i sommar fler bilder kommer i ett annat inlägg.

 

 

 

Lite regn men en fantastisk fin danskväll med Sounders i Upperudslogen

 

I sommar då vi har varit ute på dans så har vi inte haft en enda danskväll med regn utan bara solsken rakt igenom och dessutom en temperatur upp och många gånger över trettio grader. Ibland har det väl kanske lite i ärlighetens namn varit lite för varmt att dansa kanske. Nu skulle det denna kväll bli en lite små kyligare kväll och så strilade regnet ner från en himlen som var så grå så grå. Nu var det åter dags för en logdanskväll i Ack Värmeland du sköna och vackra som jag brukar säga. Men också vid en av vårt lands allra finaste danslogar Upperudslogen i Molkom. Där skulle Sounders spela upp till dansen. Efter en trivsam trevlig halvdag i Ransäter bar det hemåt för att duscha sedan byta om och göra sig klar för dansen. När det så var klart styrde jag hemåt för resten av familjen skulle också följa med till logen.  Stunden senare satt vi alla i bilen och var på väg. Fram vi kom där hade grabbarna i Sounders packat upp och så startklara det regnade lite lätt från himlen.  Men vad gjorde det allt är ju under tak på logen så vi var så glada. Gick in och hälsade på Annette och Marianne och den övriga personalen innan vi gick och läste entrén och steg in. Där hade Sounders precis börjat spela Return to sender och Stuck on you. Ut på dansgolvet virvlade dansparen i en strid ström och de var verkligen klackarna i taket direkt.  Oj, oj vilka applåder redan efter första dansen tusen tack sade Henrik vi ska ta det lugnare nu Sjätte september och San Marino. Stilen blev lugnare och så tätt intill dansade alla. Andre fick visa prov på vilken stor fantastisk röst han har och vilken fantastisk sångare han är.

 

 
 

Palini girl lugnade ner tempot en aning och det var åter foxtrott som publiken dansade innan de höjde upp med Streaplers Jag tror på kärleken.  Oj va de buggade så svetten lackade i pannorna vad gjorde det att det regnade utanför logen. Vilken underbar danskväll vi fick oss serverade den är självklart femstjärnig i betyg. I just wanna dance with you en lugn fin melodi. Henrik böjde sig fram till mikrofonen nu ska vi spela en riktig klassiker som ni säkert hört och dansat till förut. Nyanser och En dag den sommaren varsågoda. Så fantastiskt fint de spelade Sounders där André sjunger Anders sjunger och likaså Henrik. Denna låt har ni kanske hört som vi ska spela nu för er Ljus och värme.  Ja ropade en herre i publiken till grabbarna på scen. Okie från Muskoge en låt som Merle Haggard sjöng och spelade bjöd de på nu.  Ljus och värme den har ni kanske hört annars så kommer vi spela den nu sade Henrik. Så började han sjunga När mörkret nu har sjunkit ner går jag stilla genom rummet och många känslor drar i mig. Mycket ljus och mycket värme tro och hopp det får du med dig. Ja vi ska spela lite gammaldans innan kvällens paus vi tar en vals och en schottis så fick det också bli.

 

 
 

Sedan knallade vi sakta ner till serveringen där Annette dukat upp som alltid mycket gott fika. Denna kvinna och arrangör är helt gudomlig berömde grabbarna i Sounders vilket bemötande vilken service vi fått och får. Vi satt och fikade och samtalade med grabbarna vilken fin trevlig kväll. Det kunde dock varit lite mer folk men det är nog regnet som gör det lite. Så gick de upp för att starta igång dansen igen medan vi dukade av allt och bar ut till köket. Vi dukade av allt och släckte efter oss och steg ut. Vi gick upp emot dansen där Sounders var i full gång med att spela igen. It´s now or never sjöng Andre med sin storslagna röst så fantastiskt. Sedan kom Om jag säger att jag älskar din kropp en riktig fin gammal klassiker. Tusen tack för applåderna det värmer vi ska öka en liten aning i Älska glömma och förlåta nu. Det dansades för fullt och svängde åt alla olika håll. Anders med sin gitarr klämde i och sjöng Crazy arms. Lugnt dansade dansparen fram över golvet för att i nästa sekund bugga loss ordentligt.

 

 
 

Nu ska vi ut och åka lite båt varsågod här kommer Sea cruise sade Henrik. Ett danspar dansade förbi scenen och gav en applåd till orkestern och Andre log glatt tillbaka. Before next teardrop falls kommer här och precis nu så räknade Christer bakom trummorna in till en ny dans. Vi alla var så rörande överrens om vilken fantastisk fin danskväll vi fått. Vi har nått vägs ände sade Andre vi vill tacka arrangören för ett fantastiskt mottagande med så underbar hemlagad middag tårta fika och allt det andra. Och ni underbara publik ett stort tack ni har hållit igång från första till sista låt och gett oss sådan energi.  Vi tackade ordentligt och styrde hemåt i natten glada och mycket nöjda med denna fina danskväll. TACK Sounders för en kanonkväll världsklass.

 

 
 
 

Fridens Mikael.

 

 

Donnez kom och svängde till i Upperudslogen

 

Denna sommar måste gå till historien som en av de allra finaste och framförallt varmaste. Varje lördagsväll då vi åkt iväg på logdansen så har det varit ett underbart väder med en temperatur runt trettio grader. Denna kväll skulle inte bli något undantag temperaturen var ganska hög. Med andra ord upplagt för en härlig danskväll igen vid logen. Efter mat hemma så vilade jag en liten stund innan jag sedan började göra mig klar duschade och klädde på mig och rullade hem för att hämta broder. Så satt vi åter i bilen på väg mot Molkom och Upperudslogen. Varmt och gott när jag körde var det och väldigt fint. Vi svängde in till Coop för vi skulle köpa ett kort till Donald vi hade fixat en fin present till honom från arrangören, personalen och mig och broder. Han vann ju en Guldklav som årets musiker 2018 vid Guldklavegalan i Malung. Så smög vi in till dom andra vid logen de blev så glada att se oss och över vad vi köpt till Donne.

 
 

Stunden senare kom grabbarna i Donnez de var redo att gå upp till logen och starta igång dansen. De blev så glada att se oss. Stunden senare räknade Kenneth in till kvällens första dans. Vi börjar med Främling sade Andy viskande till mig Den tid vi behöver kom som nummer två i dansen så var det igång. Hej på er allesammans sade Andy varmt välkommen hit till denna fina logen vi heter Donnez och ska spela för er ikväll här. Anna o John sedan kommer Mary Ann vi höjer tempot. Stilen byttes från foxtrott till bugg och Johan svängde loss med sin gitarr och Daniel röjde loss med sin saxofon han spelar saxofon som en gud. Dags att hylla en stor hjälte som lämnade oss alla i en stor sorg och saknad Jerry Williams Did I tell you tar vi nu.

 

 
 

Den fege dör tusen gånger det är en lugn väldigt fin låt som Andy sjöng så fint. Åhus strand höjde upp farten rejält till bristningsgränsen. Tänd ett ljus i fönstret är en låt som nästan alla eller bra många dansband spelar. Det är en stor publikfavorit bland danspubliken. Samma väg samma ensamma jag kom från deras utmärkta hyllade senaste skiva. Det blev så dags för paus att gå iväg och fika med grabbarna. Fika i världsklass som alltid av Annette så goda smörgåsar och bullarna. Så gott att sitta ner och dricka kaffe sedan var det åter dags att börja spela en riktig Donnez klassiker kom som första låt De é du lugnt gled dansparen fram över dansgolvet till tonerna av Donnez.  Ma Mariann höjde upp farten för att sedan sänkas i Olles grill.

 

 
 

Grabben från landet så heter vår senaste skiva varsågoda här kommer den låten. Goodbye jag drar kom efter denna och höjde upp farten till max nu. När gässen återvänder lugnade ner det hela. Sedan tog Daniel fram sin saxofon och spelade så vackert. Så smög vi fram och jag lånade mikrofonen och så sade jag några fina ord om Donald och han fick en Guldklave som årets musiker till publikens stora jubel och applåder fick han ett stort paket av oss som innehöll två fina special designade glas Årets musiker 2018 Guldklaven Donald Laitila. Han såg väldigt rörd och framförallt glad ut. Så fortsatte danskvällen sedan. Ensamma steg kom en stark bra låt. Andy sjunger Johan sjöng det ger en fin bredd i Donnez. Denna fina danskväll började så sakta lida och gå mot sitt slut. Kära underbara publik kvällen går fort då man har trevligt det är dags att spela sista dansen. Men först ett stort tack till Annette för en fantastisk service som alltid. Applåder i massor som aldrig ville tystna så tog danskvällen slut. Det blev en instrumentalare som fick avsluta denna danskväll. Publiken fortsatte att applådera så Stora starka män fick avsluta allt. Lite snack så drog vi oss hemåt.

 

 
 

Fridens Mikael.