Stora folkparksdansen i Mariestad dag 2!

Hade redan då jag kom dit bestämt hur jag ville ha det att på lördagen skulle jag g upp tidigt sedan sitta ute och äta en stadig frukost innan jag skulle bege mig ut på en skön långpromenad. Jag tänkte kika och utforska omgivningarna där men av detta blev det inget. Då jag vaknade av att alarmet på min mobiltelefon ringde då steg jag upp kikade ut och möttes att ett hällande regn eller ett regn som förstörde och grusade mina planer på en härlig morgon direkt. Gick och lade mig på sängen för att vila lite innan jag fick fart på både mig själv och min broder som också låg och vilade. Tvättade av mig och fick på mig kläder så vi kunde gå och äta frukost vi fick sitta inomhus istället för som planerat utomhus.

 

Men jag vaknade med en sådan gräslig huvudvärk som gjorde mig matt och orkeslös i kroppen. Men jag fick på mig mina kläder och borstade tänderna innan vi så var redo att göra Mariestad. Fick börja denna lördag med en tur in till Coop för att handla huvudvärkstabeller så jag kan klara utav dagen med. En dricka så fick jag i mig tabletterna nu skulle vägen tillbaka börja så jag piggnade till. Styrde in till stan sedan det regnade och jag svor tyst inom mig för detta regn väder har vi inte fått nog med regn i sommar tänkte jag. Det borde vara nog nu vill gärna se lite solsken så jag inte glömmer bort hur en sol ser ut tänkte jag. Vi skulle fixa och köpa lite saker på stan så jag hängde på broder till lite affärer innan jag själv skulle ut och se mig efter en långärmad tröja. Och det gick ett tag ett tag till och någon mer affär innan jag fann en skit fin tröja som även min bror tyckte var fin den tar vi sa jag direkt. Bäst att passa på innan man ångrar sig.

 

Knallade ut på stan igen och regnet det fortsatte usch svor jag tyst för mig själv. Vid torget stod Henrik Sethsson och diskuterade med en annan kille hur vida de skulle göra med arrangemanget som de skulle ha på stan ”dansband på stan”. Det var ganska farligt och äventyra det elektriska och instrument osv tar skada el och vatten hör inte ihop. Vi avvaktar lite och de gjorde de men regnet ville först inte ge sig utan en stund senare började regnat avta och man bestämde sig för att rodda upp och köra. Snabbt hjälptes de åt med att packa upp instrument högtalare och andra saker som behövdes för att få ljud. Duktiga vana killar som varit med förr en stund senare var så sakerna på plats och jag skymtade två av medlemmarna från Magnus Kvintett det var stort de skulle också uppträda på torget. De band som skulle spela i Karlsholme folkets park på kvällen ställde upp på stan ja nästan alla Flamingo Kvintetten var inte med där. Henrik gick upp på scenen och möttes av applåder från folkets som stod nedanför scenen och lyssnade. Först ut var Henriks band Casanovas som spelade två låtar innan de lämnade över till nästa band.

 

Nu var det stora grejer Lars och Magnus från Magnus Kvintett gick upp på scenen och jag rös i hela kroppen. Detta var riktigt stort som jag fick vara med om och uppleva. De skulle framföra och sjunga ”Monica” och man flyttades tillbaka i tiden till sjuttiotalet och folkets park då de var dans och fullt med folk som dansade. Alla sjöng med i refrängen och jublet visste inga gränser då de slog sista ackordet detta var en stor stunds musikupplevelse. Elisas och Blender äntrade också scenen och bjöd på några låtar. De hade också utlottningar av kryssningar med Birka som man kunde vinna då Henrik ställde frågor En fråga löd ”Sjätte september är en bra låt”. Jag och broder vrålade Flamingo Kvintetten i kör så jag fick gå fram och hämta priset en kryssning för två med Birka. När detta var över gick vi för att äta mat på vår favoritrestaurang i Mariestad Candy´s bistro & salladsbar. Trevligt bemötande och mycket god mat detta ställe rekommenderas varmt av mig och broder. Efter en varsin pizza åkte vi för att handla lite på Lidl innan det bar iväg mot vandrarhemmet för att vila lite innan dansen skulle ta sin början. Vila vi vaknade typ tjugo minuter innan det skulle börja så nu blev det fart på oss båda. Eftersom jag och broder är män och inga kvinnor eller tjejer som behöver en halvtimme, timme framför spegeln så var vi klara relativt snabbt. På med dansskorna och kläderna så var vi på det igen mot Mariestad det var en ganska fin och lättsam väg att köra. Nu låg en stor förväntan hos mig att äntligen få höra Maria och Blender tänkte ge dig en rejäl chans ikväll OCH det är något jag aldrig ångrar.

 

Parkerade bilen och steg mot parken nu var dansen redan i full gång kom precis då Flamingo lämnade över till Elisa´s på nedre rotundan. Det var ganska trångt på dansgolvet men inte lika folk som under fredagen. Men stämningen var det inget fel på applåder och visslingar efter var dans det hör inte till vanligheterna då man är ute på dans. Jag har ärligt utan att nämna namn varit ute och lyssnat på vissa dansband som stått och spelat och knappt fått ett tag sedan vissa band som spelat och fått applåder så att taket nästan lyfter sig. Elisa och hennes bandkompisar gav verkligen järnet denna kväll och hon röjde loss på scenen och däremellan stod hon som den vackra ängel hon är och sjöng så berörande och fint rakt från hjärtat. Gick vidare för att lyssna lite på Casanovas som spelade just som jag steg in. Henrik Sethsson är kungen på scenen hans scennärvaro är så total och superproffsig. Efter Casanovas äntrade Blender scenen och Maria är så otroligt vacker att vila ögonen på sedan har hon en röst som jag inte hört någon annan ha på flera, flera år den är så berörande och värmande. Jag svor tyst för mig själv varför jag inte åkt ut tidigare och lyssnat på detta underbara band Blender. Lasse trummade igång en ny låt och Maria sjöng med sådan kraft och total inlevelse detta band måste jag bara ut och lyssna mer på tänkte jag direkt.

 

Jag blev fängslad av Blender och av Marias energi och enorma utstrålning på scenen. Det märks så tydligt att Maria älskar det hon gör på scenen. Hon har en varm mjuk röst som är så söt som socker då hon sjunger balladerna för att i nästa sekund dra igång en rivig låt och svänga loss totalt. Vi gick och fikade lite innan vi gick för att lyssna på legenderna i Flamingo Kvintetten som nu spelade och Hasse Carlsson som stått i alla de år och sjungit melodierna sjöng en stor klassiker om han skrivit själv ”Lilla Ann”. Den filmade jag på det var en stor stund att höra de spela denna låt det är en låt som de bara ska spela. Hela publiken jublade och applåderade kraftigt efter denna låten nu var det gott drag inne på publiken och vad passade bättre än att lämna över till Elisa´s som äntrade scenen igen och svängde till så det gungade överallt Elisa är en stort stycke energiknippe på scenen. På slutet drog de till med ett schlager medley och nu dansade alla jag stod och lyssnade och rycktes med i bara farten. Publiken ville ha mer och mer de skrek och tjoade klappade i händerna så Elisa och grabbarna fick köra ett extranummer innan det var tack och god natt för denna gången. Vi stannade kvar lite så Elisa´s fick skriva sina autografer på affischerna sedan var vi så nöjda med denna helgen och Stora folkparksdansen som var till ända.

 

Styrde efter att vi hämtat bilen in framför järnvägsstationen i Mariestad där jag skulle träffa min kompis Nina snacka lite med henne innan vi skulle fara vidare mot vandrarhemmet. I natten när vi stod och pratade så körde Flamingo förbi med sin turné buss det var riktigt stort och stort att bara se dom packa ihop sina instrument. Vi körde bakom dom och broder filmade så gjorde vi ett video inlägg till min blogg där vi snackar lite och sedan blinkar och kör om då. Efter en stund svängde jag in framför vandrarhemmet Lugnåsberget så underbart och vilket vackert vandrarhem här vill jag bo fler gånger. Lade mig på sängen och läste Expressen snackade lite med broder på samma gång planerade morgondagens göromål innan vi skulle rulla hemåt mot Kristinehamn. Somnade sedan en stund senare och sov så gott tills klockan ringde klockan nio på morgonen gick upp ganska raskt och såg att vädret var fint ute nu skulle vi sitta ute och äta en god frukost. Så mysigt i det fina vädret på altanen där dukade vi upp det vi hade köpt på fredagen då vi kom ner.  Satt där och bara njöt och åt frukost läste i en tidning var det fanns för något att göra och titta på innan vi skulle styra hemåt Kristinehamn. Kyrkan hade vi bestämt oss för att besöka och jag läste att där skulle det vara högmässa halv elva men min bror var inte så intresserad av det. Vi bestämde oss för att åka och fotografera kyrkan fast vi gick ett steg längre vi knallade in och möttes av glada trevliga människor som var i full färd med att dricka kyrkkaffe. De bjöd på kaffe och blev så glada då jag berättade att jag älskar tycker mycket om att åka runt titta på kyrkor och även fotografera dom.

 

Mysigt att dricka kaffe och lyssna till prästens ord som var så otroligt trevlig och lättsam. Efter fikat och lite bilder så var vi åter redo att fortsätta vår tur. Styrde mot något som vi läste oss till hette Kvarnstensgruvan och minnesfjället. Det visade sig vara en vandringsled ner till ett museum och café det var perfekt då vi båda var sugna på varsin glass. Satt en liten stund och tog igen oss innan vi fortsatte vår färd med att kika runt och fotografera lite. Efter ett tag var vi nöjda både jag och min broder så vi gick tillbaka samma väg mot bilen för att åka till Karlssons. Vi skulle shoppa och handla lite det gäller att passa på då man är i Mariestad att åka dit och handla. Svängde in och även om jag inte gillar att shoppa så tycker jag om att åka till detta ställe. Men jag hittade en hel del nya kläder tröjor, t-shirts och lite andra små klädesplagg åkte med i kundvagnen. Passa på att köpa några fina tavelramar för jag hade fått en idéen att ta en del av mina bilder som jag tagit sedan åka ner till stan till Rosenbergs här i stan och beställa kort och rama in. Vi avslutade med att stanna till vid Rattugglan och äta mat sedan körde jag de sista milen hem till Kristinehamn och att få låsa upp komma in och lägga mig på sängen kändes skönt. Lite trött men väldigt glad, lycklig och framförallt nöjd med en kanon helg måste sända genom bloggen ett stort TACK till all personal arrangörer av Stora folkparks dansen sedan till personal och alla på Lugnåsbergets vandrarhem för all fina service och ett vandrarhem som var av yppersta klass. Bjuder på två filmer den första filmen är vid en kyrka som heter Berga, den andra är en video hälsning då Flamingo Kvintetten spelar i Karlsholme folkets park

 

Fridens Mikael.