Samzons bjöd på fina låtar o dansmusik i Storfors folkets hus!

 
 

 

Söndagar det är lika med danskvällar i Storfors folkets hus. Det är då Korpen i Karlskoga bjuder in till dans och det har man gjort i trettiosex år. I alla år så har det trevliga paret Sven o Kerstin varit arrangörer och fixat ordnat allt med danserna på ett fint beundransvärt sätt. Efter att vi varit på jubileum med bordtennisföreningen så for vi hem och gjorde oss klara sedan drog vi mot Storfors. Det sköna är att det inte är så långt att köra så vi kom lite tidigare fram till Storfors och steg in och hälsade på alla där. Ett trevligt äldre par utbrast härligt då blir det lite bilder ikväll sen som man får titta på. De flesta vet att jag och min broder fotograferar en hel del. Vi steg in och hälsade på grabbarna i Samzons som gjorde det sista innan det var dags att skifta om och få på sig sina arbetskläder för kvällen. Riktigt kul skulle det bli att få höra detta dansband från Norrköping för första gången.

 
 

 

Det som var lite synd tycker jag är att ett gäng så duktiga kompetenta musiker ska spela och använda sig av så mycket förinspelade bakgrunder. Det är lite tråkigt för ljudbilden blir lite stel. Min önskan är att fler dansband skulle välja vägen och spela mera live. Detta gör att man inte kan sväva ut ta ut svängarna så mycket i en låt när man spelar med bakgrunder och förinspelat. Streaplers är ett underbart exempel på hur det ska låta när allt på scenen är live. Men, men nog om detta nu klockan fem räknade Mattias bakom trummorna in till aftonens första dans. Låt din kärlek växa och om du vågar och vill blir första dansen ut denna afton dansgolvet fylls av idel glada leenden och dansare. Kul att se alla dom sansar runt för om det är något de kan här i Storfors folkets hus så är det just att dansa. Applåder och Conny som spelar bas och sjunger i Samzons hälsade alla välkomna till denna danskväll. Lite lugnare toner i andra dansen så var kvällen igång. Kul att få lyssna in och höra ett för mig och broder dansband som vi tidigare bara hört på skiva.

 
 

 

Det bjöds på många fina låtar och välkända med för den delen också. Dubbla saxar hade dom också som jag så mycket tycker om. Frågan vem som spelar klaviatur då det som känns lite konstigt är att man hör en klaviatur men ingen på scenen spelar klav i just den låten man hör då. Tyckte väl i början att de haltade lite men det tog sig ju längre danskvällen led. Samzons bjöd på många fina låtar och många låtar som för mig var favoritlåtar. När så fyra danser var avverkade så var det dags för kvällens första gammaldans tror det de började med en hambo eller om det var en schottis det där med minnet är bra men sviktar en del ibland. De är så duktiga på att dansa här och kul att då dom dansar gammaldans.

 
 

 

Natten tänder sina ljus är en väldigt fin låt som en herre som tyvärr inte längre finns ibland oss skrivit Äppel Bo Fransson kallades han för tillsammans med Ulf Georgsson skrev han låten natten tänder sina ljus till dansbandet Schytts. Nu var det Samzons som framförde låten så fint med dragspel och saxofon. En dam bytte partner och en herre skyndade fram för att bjuda upp en dam som stod i ett hörn. Tiden den går så även klockan Conny talade om att det minsann var dags för kaffe valsen innan kvällens kaffe paus.

 
 

 

Jag och broder följde med grabbarna in för att fika och nu skulle det smaka mycket gott med kaffe och en smörgås till det. Grabbarna liksom Sven o Kerstin var mycket nöjda med kvällen. En halvtimme senare var det så dags att åter räkna in till en ny dans en, två, fyra Mattias räknade in och golvet fylldes av glada danspar. Tusen ängars blommor sjöng Mattias så fint och fick välförtjänta applåder för det efteråt. Nu ska det efter denna dans bli en hambo manade Conny till publiken här talar man alltid om innan så man hinner förbereda sig. Lugnt igen och åter åkte saxarna fram och det var dags att tuta ett fint stycke. Jag hade det trevligt och det var väldigt många fina låtar som de spelade under kvällens gång. När man har det trevligt går tiden så fort vi var nu framme vid kvällens sista dans. Conny som skötte snacket i Samzons tackade alla som kommit för en trevlig danskväll.

 
 

 

Vi stannade kvar efteråt och snackade lite med grabbarna innan vi tackade dom och Sven och Kerstin ordentligt. Vilket fin trevlig kväll det blev idel glada miner ute på dansgolvet när så Samzons spelade upp. Tack från oss bröder och på återseende.

 

Fridens Mikael.

Kristinehamns bordtennisförening trettio år!

 

Året var 1983 då några själar och människor beslöt sig för att dra sig loss från föreningen Villastadens IF och bilda Kristinehamns bordtennisförening. I år 2013 är det så dags att fira klubbens trettio års dag med pompa och ståt i form av en jubileums tävling i bordtennis lokalen en tävling med handikapp system. Handikapp system har man för att alla ska ges chans att kunna delta och även vinna. Alla i min träningsgrupp ville vara med och spela vilket gladde mig mycket men också kul för föreningen att så många som möjligt ställer upp och kommer. Det var en för mig ganska känslofylld dag med allt vad det innebär. 1987 kom min pappa hem meddelade mig att på tisdag skulle jag börja träna och spela bordtennis jag minns det som i går. Jag blev så otroligt lycklig och glad äntligen skulle jag få utöva min favoritsport. Denna dag och stund minns jag som det var igår ett fint minne tisdagar kvart över sex till halv åtta lilla hallen Djurgårdsskolan där skulle jag träna. Ja det var starten för min del i Kristinehamns bordtennisförening.

 
 

 

Sedan följde många, många fina år som spelare där jag minst en gång i veckan tränade bordtennis jag var mycket glad nöjd att få utöva den sport jag tycker så mycket om. Det fortsatte att jag blev hjälptränare i en träningsgrupp med ungdomar det gav mig väldigt mycket. Utöver detta tillkommer ett stort ideellt arbete inom föreningen. Alltid då det var tävlingar så var bland de första på plats och även bland de sista därifrån. Vi var med dom Brogårdshallen skulle invigas för i den hallen hade vi i bordtennisklubben fått en egen träningslokal. Det var stort en person som jag spontant tänker på är en av mina första tränare som jag hade Sven Erik Sjöberg som för mig betytt så mycket och även gjort så mycket för klubben. Nämnas ska givetvis Erling Pettersson göras han har stor del i att denna förening befinner sig där den är idag. Han var i många år ordförande ja det finns många namn att nämna men säger samtliga som under de år jag var aktiv inom föreningen ett stort TACK från mitt hjärta.

 
 

 

När nu det är dags för jubileum så känns det lite festligt och högtidligt att få vara med och uppleva detta. Jag tappade lite motivation och suget att spela så jag slutade helt med att spela. Men med åren så kände jag en sån stark drivkraft att åter vilja komma igång. Nu fick jag en chans att ge något tillbaka. Jag kom i våras i kontakt med Maria Therese som är ordförande i föreningen hon gav mig ett erbjudande att bli ledare tränare för en nystartad grupp ”människor med funktionsnedsättning” Jag funderade i en minut sedan tackade jag ja direkt. Det kändes så kul att åter vara tillbaka och igång inom föreningen. Nu tränar jag min träningsgrupp varje måndagskväll och vi är några stycken som gärna vill bli några fler men vi som tränar och spelar har så vansinnigt kul tillsammans. Här handlar det om att alla kan delta på lika villor. Åren ja de går och nu var det så dags för trettio års jubileum det skulle firas i bordtennislokalen. Det skulle bi en jubileums tävling där alla i föreningen fick deltaga och där man skulle spela med handikappsystem vilket gjorde att alla gavs chansen att vinna för en som kanske inte är lika duktig som någon annan får ett handikapp och får då börja med 8, 9-0 så spelar bäst av tre set och först till elva då.

 
 

 

Kul skulle det bli och roligt var det verkligen för det var ganska många som anmält sig.  Steg upp tidigt och bryggde på kaffe hemma och åt en god välsmakande frukost hemma. Åkte sedan hem och hämtade min broder sedan ner till stan hämta två flickor som också skulle vara med. De är för övrigt med i min träningsgrupp som jag har på måndagskvällarna. Vi for vidare och kom ner till hallen där det redan var full aktivitet. Klockan tio skulle allt börja men det startade cirka tjugo över men igång kom det och trevligt var det. Vi blev indelade i olika poler där alla skulle möta alla med handikappsystem. Någon som kanske inte var så bra som fick möta en som var lite bättre fick börja med sju, åtta, eller nio noll så spelade man bäst av tre set först till elva. Jag hamnade i en pool med en tjej från min träningsgrupp samt två andra flickor och det var sådan glädje i spelandet. Kände att jag kunde inte gå in för att vinna man fick spela bort sig lite så de andra fick vinna.

 
 

 

Det var full aktivitet runt borden och alla som inte spelade hejade ivrigt på sina kamrater. Matcherna gick och det slogs forehand och backhand följt av en smash. En match tog slut och en annan började det var så glada leenden rakt igenom. När så alla matcher var spelade var det dags att dela upp för A pool samt en B pool och några av flickorna i min träningsgrupp gick långt och gjorde mycket fina prestationer i matcherna. Nu var det dags för semifinaler och det kämpades väl i matcherna och det var en del psykningar allt för att störa den andre men självklart med glimten i ögat. Finalerna i A polen spelades och så även i B polen där en av flickorna i min träningsgrupp slutade på en tredje plats och en annan av flickorna slutade på en andra plats. Då känner man sig lite stolt som ledare då. Men det är så vansinnigt kul att åter vara tillbaka i föreningen att få ge något tillbaka och sedan älskar jag att spela bordtennis eller pingis om så önskas. Efter prisceremonin var det så dags för lite mat som föreningen bjöd på det smakade mycket gott efter att ha spelat och kämpat på. 

 

 

 
 

 

 

 

Detta blev ett fint jubileum för föreningen ett fint värdigt trettio års firande. Alla var mycket nöjda och glada med denna dag. Min broder Markus gick runt och fotade en massa bilder för glatta livet jag bara njöt av dagen och stunden. Nu tackade vi för oss och styrde hemåt. Vill tacka från hjärtat Kristinehamns bordtennisförening allt vad denna förening givit mig i form av minnen och vad den framförallt för mig betyder. Nu tar vi sats mot trettio nya härliga år.

 

Fridens Mikael.

 

En ny dikt!

Skrev klart en ny dikt nu ikväll. Känns så kul att jag åter funnit och fått inspiration till att skriva igen men skriva har jag alltid gjort till och från det roliga är att alla dikter från 97-98 fram till idag har jag sparat.
 

Du är allt för mig

Ser på dig nu där du ler emot mig på det sätt som bara du kan och klarar av. När solen sig sänker i väster då tränger kylan på och då söker man värme en famn att komma intill och samtidigt komma nära. När jag går på vägen så ser jag dig på avstånd jag ser hur vacker du är hur du ler där du ser på mig på avstånd. En vind sveper runt och rakt in i mitt liv den ger mig värme från ditt fina hjärta som du har. Den får mig att känna hopp och tro på att du en dag ska återvända till mig. Ville försöka säga och orden skriva ner till dig och för dig få säga och visa att du är allt för mig.

Jag går ensam på den smala stigen som tar mig rakt till dig som tar mig rakt in i ditt hjärta. Där tryggheten växer sig så stark och stor där jag kan se allt det fina som du ger mig varje dag. Jag går omkring för mig själv och väntar på ett samtal från dig en signal ett ord eller några rader för att få veta vad du för mig känner och om mig tycker. Jag är så säker på vad jag för dig känner och vad jag om dig tänker du är allt för mig i alla lägen av det som kallas livet.

Tar en röd blomma som är kärlekens färg och ger till dig för att för dig visa mitt sätt att tala om att du är allt för mig. Handen smeker din kind på samma sätt som vinden sveper in och förändrar allt. När jag på dig ser har jag funnit trygghet hos dig och den glädje jag känner är glädjen över att du är allt för mig i alla lägen av mitt liv.

2013-11-23 Mikael Redman.