Värme spelglädje fina låtar med 40 års jubilerande Sounders i Forshaga!

 

I imponerande fyrtio år har de spelat upp till dans på landets dansbanor de har varit på logar, krogar folkets hus och i parkerna och spelat upp för danspubliken.  Och spela skulle de göra denna fina lördagskväll i Forshaga folkets hus Värmlands bästa dansställe på vinterhalvåret. Jag fixade lite hemma hjälpte till med städning i området jag bor i vi gör så frivilligt en gång på våren och en gång på hösten.  Det trevliga är att efteråt grillar vi korv och dricker kaffe kul med lite samkväm och gemensakap grannar emellan. Gick sedan hem för att vila lite sedan ringde min broder och snackade lite så jag gjorde mig klar och for hemåt. Han mor och far skulle också med på dansen.

 
 

Vi stannade till för att ta ut lite pengar innan vi rullade in framför folkets hus där stod redan en del bilar. Steg in och en kille satt i luckan och hälsade oss välkomna det gör så mycket för trivseln det är sådant som gör att man återkommer kväll efter kväll till just Forshaga. Per och tjejerna i garderoben är likaså det genomtrevliga. Lite hälsande på en del som vi kände av danspubliken. En stund senare kom André Polgary som är sångare i Sounders han hälsar glatt på oss och vi snackar lite med honom en titt på klockan. En liten kopp kaffe sen så kör vi gång. De andra grabbarna kom också och äntrade scenen en sista koll alla var redo. Christer bakom trummorna räknade in till kvällens första dans ”Walk on by” Dansparen gled ut på dansgolvet många buggade en del dansade lite långsammare.

 
 

Return to sender kom som nummer två i denna dans. Full fart från start hej och godkväll på er kära publik vi heter Sounders och ska spela upp till dans för er ikväll. Lite lugnare nu Små, små ord och Tusen skäl att stanna och då var det Henrik Gillenhems tur att sjunga. En väldigt mjuk och fin sångröst hade han. Det märktes ganska tydligt vilken sorts musik Sounders spelar och bjuder på  genuin mogen dansmusik varvat med lite fartiga låtar. Det hade kommit lite fler människor till dansen. Per som jobbar i garderoben var framme till scenen sänker ni ner ljudet lite grabbar vilket dom gjorde så fortsatte danskvällen med sjätte september och San Marino. Grabbarna delade så fint på sången André sjöng likaså Henrik och Anders, Christer satt bakom trummorna och trummade på Staffan stod tryggt bakom sin klaviatur och spelade.

 
 

Vi ska ta en låt från Värmland som Christer Sjögren och Vikingarna sjungit in på skiva För dina blåa ögon skull därefter hämtar vi en låt från Schytts Natten tänder sina ljus. Två väldigt fina låtar och fint spelade verkligen Sounders väldigt fint avvägt låtval och blandning mellan lugna och snabba låtar. Ett danspar gjorde tummen upp till grabbarna då de dansade förbi scenen. Vi ska spela en danstill sedan ta lite gammaldans innan kvällens paus förklarade Henrik för publiken. En två tre så började It´s now or never så storslagen röst han besitter André Polgary. Ljus och värme, Nyanser och välkända Spanska ögon kom också innan vi gick och fikade.  Blev som vanligt en köttbulle macka och en kopp kaffe dumt att ändra på traditionen för det är samtidigt så himla gott. Satt en stund och pratade med ett annat danspar som också var väldigt nöjda med kvällen.

 
 

Så äntrade grabbarna scenen igen nu är det dags att åter spela för er. Vi har fått go taco buffé och kaffe så nu kör vi igen. En gammal goding från förr Corrina, Corrina följt av Kiss me quick ska vi spela inledningsvis på andra halvleken. Så fint det lät och dansparen styrde ut på dansgolvet en herre gnällde att det bara var en foxtrott i pausmusiken. Då sade Christer bakom trummorna herre gud här åker man nästan 40 min och de gnäller på pausmusiken men han sade det inte så dansparet hörde honom. Streaplers älskar vi alla så också Hela, hela dig varsågoda kära publik. Åter så dags att sänka ner tempot Ticket to heaven följt av Rythm of the rain varsågoda Henrik har en härlig röst likaså de andra grabbarna André och Anders. Vem vet nu gick det undan på dansgolvet ett par buggade så det svängde överallt jag blev nästan yr där jag stod. En fin låt heter Du tänder ett ljus och Henrik spelade så vackert med sitt dragspel och framför honom dansade dansparen så fint över dansgolvet. Wait a minute och All you ever do is bring me down blev kvällens sista snabba dans. Kära publik nu är vi framme vid slutet kvällens sista dans vi i Sounders Henrik, Christer, Staffan Anders och jag André vill tacka arrangörerna men framförallt ni som kommit hit ikväll och dansat. Vilken fin kväll här i Forshaga sista låtarna The wonder of you sedan Can´t help falling in love with you. Lugnt gled alla fram så vackert så fint avslut på denna kväll.  Klapp, klapp applåder i massor efter sista tonen. Vi snackade lite med grabbarna innan vi tackade för oss och styrde hemåt i natten. Stort tack till Inge med personalen och Sounders för en fin kväll.

Fridens Mikael.

Promenad genom stan!

 
 

Denna söndag har bjudit på ett strålande underbart vacker väder här i Kristinehamn. Och efter att jag varit i Brogårdshallen och fotat när division fem laget i bordtennisklubben spelat två matcher tog jag mig en riktigt skön långpromenad genom stan. Kameran var framme i högsta hugg och jag tog en massa fina bilder. Vädret var så underbart härligt om än lite blåsigt men jag tyckte det var skönt där jag gick. Glad av grabbarnas seger skulle det bli skönt att ge mig ut och fotografera.

 
 

Gick först till vår vackra kyrka Där löven på trädens grenar lyste upp hela marken så fint. Hösten är en årstid som jag personligen tycker väldigt mycket om att vara ute i och fotografera. Alla träd byter färg och när solen är framme färgar den himlen så fint. Och alla löven på trädens grenar blir så fina. Det finns mycket fint i min stad Kristinehamn att föreviga på bild.

 
 

Promenerade runt ner mot centrum stannade till längs vägen. Stadshotellet, gymnasiet och en massa gamla byggnader fick jag med på kort. Stannade till flera gånger och tanken slog mig vilken fin stad jag bor i. Började sakta gå mot bilen för nu småfrös jag lite och jag var nöjd med bilderna. Blev en kort tur upp till hembygdsgården för att där ta de sista bilderna för denna dag. Åkte sedan och köpte mig en pizza för nu var jag hungrig här.

 
 

Avslutade med en tur upp till vår fina hembygdsgård så fint att strosa runt där och fota bland porlande bäckar och fina höstlöv på träden. Helt enkelt en väldigt fin dag som jag är mer än nöjd med.

Fridens Mikael.

Fotbollsgala med IFK Ölme!

I mitt liv finns det ett fotbollslag som ligger närmast mitt hjärta en förening som jag hjälpt till i sedan dryga femton år bakåt i tiden. Jag har genom åren fått vara med se och uppleva så mycket fått så många fina glädjestunder som värmer minnen som för alltid kommer finnas där. Årets säsong slutade inte alls som någon av oss tänkt vi ramlade ur division två ner till division tre västra Svealand. IFK Ölme gjorde en del spännande värvningar inför säsongen och man såg sakta positivt och fram emot säsongsstarten. Men redan efter ett tag började problemen först fick tränaren lämna sedan försvann nån spelare här nån spelare där. Vi låg ändå ganska högt upp i tabellen men sakta , sakta sjönk laget neråt. Någon mer spelare lämnade ja totalt tappade föreningen nio spelare under säsongens gång. Mot slutet låg laget väldigt risigt till på nedflyttningsplats men så kom en tre poängare och hoppet tändes men i hemma matchen mot FBK Karlstad blev det kryss i en match som Ölme länge såg ut att vinna. Den skulle vi behövt vinna och nån match till. Inför sista omgången var faktumet klart vi måste vinna sedan få de andra resultaten med oss. Men 1-0 till hemmalaget Västerås BK 30 och scenariot upprepar sig att motståndarlaget gör ett tidigt ledningsmål sedan fortsatte matchen med i matchminut nio kvitterar IFK Ölme och sedan tar man också ledningen spelade böljade fram och tillbaka. I matchminut 65 kvitterade Västerås sedan tog man också ledningen men IFK Ölme kämpade på matchminut 77 skickar Eduardo Lino in 3-3 men den lyckan var kort varit i matchminut 81 gör hemmalaget 4-3 sedan går matchen vidare tills domaren blåser av. Nu var det klart vi åker ur division tre ett historiskt ras för första gången på hela 19 år kommer IFK Ölme nästa säsong spela i division fyra. Det kom tårar och jag kände mig överkörd av ett express tåg.

 
 

Det som fick mig och många andra på plats att le var att vårt andra kommunlag Villastadens IF som spelar i samma serie också åker ut. Så härligt nu kunde jag åter le då får vi chans att slå dom igen i ett derby. Det är och finns en hatkärlek mellan dessa klubbar en rivalitet. MEN en sak är så säkert som att gudalltid är i kyrkan på söndagarna även om IFK Ölme hamnade sist i årets serie kommer vi alltid vara bästa fotbollsklubben i Kristinehamn. För om man ser helheten organisation ekonomi och allt runt omkring. Målet då det är att snabbt ta sig tillbaka till trean. Och efter varje säsong brukar IFK Ölme samla in till och anordna en egen fotbollsgala där de prisas och delas ut priser till spelarna i alla lagen.

 
 

Jag och min broder ser alltid fram emot denna gala så fint att få klä på sig fin stassen och gå på lite gala. God mat lite öl och fin gemenskap träffa lite folk på samma gång. När jag så var klar hemma dök min broder och pappa upp pappa var snäll och skjutsade ner oss. Så skönt att vara på plats vi betalade till Curt som är kassör. Stunden senare satt vi till bords och hade fått mig en öl och mat så jag var en lycklig själ och grabb nu. Satt och njöt IFK Ölmes ordförande Per Westerlund steg upp på scenen och möttes av applåder han berättade kvällens hålltider och program. Sedan började galan först mat sedan skulle första delen av prisutdelningen gå av stapel där efter skulle en av spelarna Johannes leda en musikquiz. Vi som satt vid vårat bord bildade ett lag. Så startade det men det var svåra frågor nån kunde jag väl men en massa musik jag aldrig hört talas om och låtar så jag var inte till så stor hjälp för vårt lag. Åter en paus och mer prisutdelningar för division sju C laget division sex laget, juniorerna samt Damlaget och slutligen A laget.

 
 

Spännande att sitta tillbaka lutad med en öl och bara njuta se vilka som fick priser. Så här långt var det väntade pristagare. Det som gladde lite extra var at en kille från mitt jobb fick ett pris för en prestation han gjort. Mer musik quiz och mer spänning. Jonas var uppe tillsammans med en kille till som representant för division sex laget nu skulle de prisas. Jubel och applåder då de steg upp på scenen. Sedan var det A-lagets tur Simon Forslund målvakten fick en utmärkelse helt välförtjänt. Reza fick med komma upp på scenen sedan fick han o två till pris för de spelat hundra matcher i IFK Ölmes tröja. Nu kom damlaget och de duktiga flickorna var nykomlingar i division fyra men lyckades klara kontraktet. Lagets största stjärna eller bästa spelare om jag får skriva så Ronja Sundin som lämnade gick till division ett laget Rävåsens IK mycket glädjande fick pris. Tyvärr glömde jag be om namnen på alla som fick priser. Nu var det så dags för kvällens höjdpunkt. Men innan det gick Simon upp A lagets målvakt och skulle prata. Vi har haft en lagkassa där man fått betala böter för olika saker som hänt som man gjort. Men vi fick lägga ner detta men vi funderade på vad vi bäst gör med pengarna. Jo vi har köpt en sak som vi vill ge till en person som gör ett fantastiskt arbete lite i det dolda och tysta. Vår materiellare Eilert Berg när han gick upp på scenen ställde sig alla upp och gav han stående ovationer. Jag såg hur tårarna kom och applåderna ville aldrig ta slut. Sedan tog han till ord ” Nu är jag djupt rörd och tagen jag finner inte orden, fotboll är mitt liv att få vara med de här jävla underbara gänget och grabbarna betyder mycket tack ska ni ha”.

 
 
Jag var röd och fick en liten tår i ögonvrån. Hjärtat slog nu var det dags för det sista stipendierna och Årets Ölming till någon som gjort betydande insattser för IFK Ölme under året som gått. Först upp på scenen fick Eilert komma igen sedan Freddie och en enormt duktig tjej Susanne Zettergren som lagt ner hela son själ och hjärta i denna förening det jobb hon gjort och framförallt gör är det finaste. ALLA föreningar skulle ha en sådan som Susanne. Stora applåder och jubel. Nu kära vänner sade ordförande Per ska vi dela ut priset årets Ölming vi i styrelsen har beslutat att det ska gå till en tjej som gjort så mycket som alltid ställer upp i alla lägen. Vinnaren är Susanne Zettergren nu grät jag ännu mer för detta var rörande hon är värd alla priser i hela världen. Alla stod upp och klappade taktfast i händerna. På scenen stod hon och började gråta. Jag vill ha ett tacktal sade jag nej, nej det går inte. Men alla skanderade tacktal. Okej ” Jag kom började i Ölme som åtta ring började spela fotboll har spelat i damlaget varit med i styrelsen och en massa andra uppdrag med varit nästan överallt, IFK Ölme är föreningen i mitt hjärta” TACK alla ni som röstade nominerade mig tack till styrelsen. Jag var så glad så rätt så fint. Johannes talade om hur quizen gått vilka som vann vi var en bit ifrån men några rätt skrapade vi ihop. När så allt var över tog jag mig en öl till och kände hur bra jag egentligen mådde vilket härligt liv jag har. Stunden senare tog Herr Anderssons kapell över och bjöd på en massa härliga låtar. Jag och broder fann oss att bryta upp och knalla hemåt.  Nöjda glada efter en trevlig kväll. Ett från hjärtat stort TACK till IFK Ölme för denna kväll till styrelse, sportgrupp, tränare och alla övriga nästa år ska vi tillbaka. Jo en sak till de uppmärksammade en herre som heter Sture han hjälper till att sälja lotter och Bongolotter. Han har varit en supporter till IFK Ölme i femtio år. Grattis Sture de blir femtio år till. Här under följer en stor bildbomb från galan.
 


Fridens Mikael.