Sista fikan ute i vår fina skärgård känns riktigt vemodigt!

Sista fikan ja rubriken på detta blogg inlägg ljuger inte det är sista dagen Picassouddens café ute i år fina skärgård här i Kristinehamn har öppet sedan stänger man för gott. Tyvärr får jag säga med stort T för det har varit så förstklassigt fika och ett alltid så vänligt bemötande från Ann Britt som i imponerade tjugo år drivit cafét tillsammans med sin familj sin man och sina barn.  Nu går en epok i graven nu serveras sista mjukglassen nu brygger man sista kaffet. Många är de gånger som jag åkt bilen eller cyklat ja ibland gått ut till skärgården för att ta en fika där alltid med ett leende på läpparna. Sedan alla trevliga arrangemang de ordnat med där ute i skärgården vid Picassoudden. Ja mycket har såklart hänt under tjugo års tid som de drivit caféet. Jag gjorde mig klar hemma tog bilen och styrde ut för att ta en sista fika där och det var fler än jag som tänkt samma tanke.

 
 

Parkerade bilen och det var många som gjorde detsamma. Ja skärgården har blivit så konstig sedan de byggde om med alla väg gupp som ska vara i vägen tycker mest synd om bilen som får ta så mycket stryk. Kom in och beställde valde en smörgås nyttig ska man vara och en mjukglass. Kaffet det bjöd dom på denna sista dag. Betalade och gick ut och fann ett bord att sitta vid skönt att få en sittplats när det är så mycket folk. Satt där och njöt för fullt i solskenet och åt glassen sedan smörgåsen däremellan drack jag kaffet.

 
 

När jag så var klar gick jag ner mot Picassostatyn och vattnet för att fota lite bilder. Slog mig ner på en bänk satt där och njöt i solen kikade på båtarna som gled genom sundet. Det var en väldigt fin eftermiddag där jag satt.  Promenerade sedan sakta mot bilen och åkte vidare. Gjorde ett kort stopp till för att ta lite bilder vid vattnet. Så blev det dags att rulla hemåt efter en riktigt fin eftermiddag men dock lite vemodig ute i skärgården. Vill rikta ett stort TACK till Ann Britt och hennes familj och anställda för allt det goda ni haft genom alla dessa år för ett vänligt fint bemötande. Vi är många som kommer sakna dig / er ute i skärgården. Kom hem och gick igenom alla de bilder som jag fotat ja tänk vilken fin skärgård vi har och med den stora monumentskulptur längst ute på udden länge leve Picasso.

 
 
Fridens Mikael.

Honungsfestivalen i Kristinehamn!

För ett antal år sedan arrangerades för första gången honungsfestivalen ute på Mariebergsområdet i Kristinehamn. Det blev en given succé av Krivi. Många utställare och säljare bokade bord och plats för att sälja och visa upp sina produkter. Tyvärr också fick jag vet att biodling var lite på nedåtgående det var ont om bi odlare så de välkomnade gladeligen nya odlare. Honung är något jag främst använt de få ska jag erkänna gånger jag druckit te. Men gott är det såklart. De är inte bara bi odlare som var på plats, de fanns gott om andra som sålde närproducerat både korv, kött och ostkaka var några av de saker som fanns att köpa. Vädret var strålande då jag steg upp hemma på morgonen och bryggde på kaffe nu skulle frukost på balkongen smaka gott.

 
 

När jag sedan klätt och fixat mig steg jag ut från min portingång så fick jag se en fin fjäril flyga runt. Så jag tog lite bilder på den med kameran. Jag älskar att fotografera fjärilar så jag satte mig ner och tog en hel del bilder i olika vinklar på fjärilen. Sedan promenerade jag vidare ut till Mariebergsområdet här i Kristinehamn. Många bilar mycket folk hade sökt sig ut till området. Betalade entré som var tjugo kronor pengar som skulle gå till att renovera den anrika fruktträdgården.

 
 

Så mysigt där var strosade runt och kikade på alla borden vad var och en hade att erbjuda. Honung åter honung men mycket närproducerat från trakten. En som jag känner han stod och sålde honung och jag fick provsmaka honung med lakrits och det var ärligt väldigt gott inte så sött som jag först trodde. En tjej och en kille satt och underhöll med vacker sång. När jag promenerat runt ett tag så köpte jag mig en kopp kaffe riktigt gott kaffe var det. Gick in i ett annat hus där de såldes mycket gott en kille stod och grillade korv så jag köpte en korv med bröd. Korv som var grillade av griskött det var en ny upplevelse för mig men väldigt god. Träffade även min vän Anna som satt där vid ett bord och sålde lite saker hon hade också nyslungad honung med som hon sålde. Pratade lite med henne innan jag kände mig nöjd och belåten med festivalen. Ett stort TACK till de som arrangerar detta så fint och bra varje år. Smakade också på Mor Carins ostkaka som de tillverkar ute i Ölme.

 
 
Fridens Mikael.

En tur till Ljustjärnen!

För ett antal år sedan då jag var ute och fotograferade parkerade jag bilen och tog mig en skön långpromenad. En promenad som jag inte visste vartd en skulel sluta men den slutade vid en tjärn jag fann Ljustjärnen var namnet på denna. Har sedan jag fann den klurat funderat på att dit måste det gå en väg. För dryga tre år sedan fann jag vägen dit och åkte så dit ikväll med min bil för att dels njuta av lugnet där men framförallt för att fotogeafera.
 
 
Det är så rogivande att bara sitta ner där och njuta av just tystnaden och den vackra naturen runt omkring. En fin plats att besöka. Tog en hel del bilder innan jag kände mig väldigt nöjd med de bilder jag tagir så jag styrde hemåt.