Claes Lövgrens torget Filipstad!

Dagen innan jag skulle åka ner till min vän i Uddevalla på semester så åkte vi upp till Filipstad för där på torget skulle Claes Lövgrens spela under kvällen. Detta var en kväll jag sedan länge planerat in varför min semesterresa till Västkusten blev lite framskjuten. Det var första gången Claes Lövgrens skulle spela på torget i Filipstad och trevligt tyckte jagatt se dom på en liten annan plats än vad jag är van att se dom. Dagen började hemma med ett redigt gott solskensväder och det bådade ju gott inför kvällen tänkte jag. Kaffe på balkongen och lite planerade med min semester blev det också innan det var dags att få i sig lite mat och bege sig hemåt för att hämta mor och broder.


Svängde ner på gården och steg ur. Lite snack innan det bar iväg för att tanka och sedan var man på det igen mot en ny lite annorlunda danskväll med Claes Lövgrens nästan som en stadsspelning egentligen. Men självklart var det dans det handlade om. Kom precis efter klockan sex till Filipstad då höll redan Claes Lövgrens på som bäst med att rigga och packa upp alla instrument. Det är lite som behövs för att spela. Hälsade och snackade lite med grabbarna allt medan dom packade upp sina grejer. Det slank ner en kopp kaffe till vilket inte var så dumt. Blev sen en promenad det är så fint att knalla runt i Filipstad och se sig om även om jag gjort det så många gånger så är det lika trevligt var gång.

Claes Lövgrens buss.Här packas det upp.Soundcheck.Jag och Nils Ferlin.

Kom tillbaka till torget då skulle CL göra soundcheck det lät som alltid kanonbra om ljudet. Gjorde tummen upp till Claes som såg så nöjd ut där han stod på scenen. Lite paus innan dansen skulle ta sin början 20.00. Grabbarna kom fram och tackade mig och berömde mig för en filmsnutt jag gjort då dom spelade i Upperudslogen. När vi på natten var på väg hem så kom Lövgrens och blåste förbi med sin buss. Snabb som han är min bror så åkte kameran fram och vi filmade dom samtidigt som jag snackar lite och tackar Claes Lövgrens. Talar om vad dom betyder och hur mycket jag älskar dansbandsmusik.  Det värmer gott i hjärtat som Joacim sade och Nicke kunde vad jag hade sagt på filmen. Det är så kul att få förmedla, skriva och tala om hur mycket man älskar och vilken kärlek man känner till dansbandsmusiken. Har ni inte sett filmen + de andra jag filmat och lagt ut på Claes Lövgrens på min you tube sida så sök på Smurf7407. Där på min sida har jag i skrivande stund 176 filmer som jag eller min bror filmat då vi varit ute på dans.

Filipstad.

Och vilken uppskattning man fått från så många dansband för det arbete man lägger ner och för allt jag skriver i bloggen + min hemsida. Stort TACK till er alla. Nu hade klockan tickat fram mot åtta och dansen skulle ta sin början en efter en steg dom upp på scenen och gjorde sig redo för ännu en kväll. Har tappat räkningen på hur många gånger jag lyssnat på och dansat till Claes Lövgrens men det är lika kul varje gång dom spelar och levererar den finaste dansmusiken sedan bjuder dom på sig själva så otroligt mycket.  Kameran var självklart med så det blev lite fotat och en del filmat under kvällens gång. Dom började med en lugn dans och dansgolvet fylldes av danssugna Värmlänningar. Lite snabbare på nästan dans för att sen sänka tempot igen. Allt som tiden gick fylldes torget och området runt om att Filipstads bor och Värmlänningar en och annan turist hade säkert också hittat dit. Jag njöt där jag stod och lyssnade en hel del låtar från senaste cd:n bjöds det på.
Claes Lövgrens.Joacim blåser i sin sax.Claes Lövgrens.Claes Lövgren med sitt leende.

Snart dags för paus och för mig och min bror bar det iväg för att inhandla varsin hamburgare som satt smaskens i magen. Dansen fortsatte fram till klockan tolv längre fick dom inte spela. Det kom så många fina låtar som man tycker så mycket om och en av dom är Mississippi. Precis innan tolv så var det dags att tacka kvällens sista dans. Det var då det kom en överraskning Claes bad publiken att bilda en ring. En, två, tre så började man spela och sjunga jullåtar alla skrattade och dansade så det stod härliga till publiken sjöng och var uppåt. Broder filmade så klart och allt finns på min you tube sida. Men ingen ville gå hem alla skrek efter mera och applåderade så det blev en extra låt innan det var dags att sluta spela. Stannade kvar en stund efteråt och snackade med grabbarna som alltid innan vi drog oss hemåt hade ju några mil att köra plus att jag dagen efter skulle köra ner till Uddevalla. Tack än en gång Claes Lövgrens ni är helt otroliga att bjussa och spela sköt om er tills vi dyker upp nästa gång.  Mer bilder kommer på min hemsida.  

Kommentera här: