Danskväll till Martinez folkets hus Kristinehamn

Så var det dags för Martinez att åter besöka folkets hus här i Kristinehamn det var i höstas som dom var här senast. Och den danskvällen kommer jag aldrig att glömma inte en dålig låt på hela kvällen. Hade lite småpyssel på dagen först städning ute i skärgården vid FUB stugan som vi har där med handikappsföreningen som jag är med i. Efter det bar det iväg på skivmässa och sedan en liten tur till Karlskoga men hittade inget särkskilt där.


Styrde bilen hemåt för att släppa av min mamma och min bror. Åkte hem och vilade en stund innan det var dags att göra sig klar för dansen välja kläder men det gick så snabbt och smidigt så. Duschade så var det gjort så kunde jag slappa en stund innan broder skulle hämtas han skulle med mig på dansen. Satte på lite dansbandsmusik som alltid finns det någon annan bättre musik?

Knappats diggade och småpysslade hemma innan det var dags att bege sig ut till bilen och hämta min bror som skulle med mig ikväll. Har ganska nära ner till folkets hus här vilket känns skönt. Kom dit tjugo minuter innan dansen skulle ta sin början och det hade redan kommit en hel del folk som skulle dansa till Martinez. Lillan som sjunger är så otroligt fin att bara titta på där hon står på scenen och sjunger med sin fina stämma av renaste guld.

Martinez spelar upp till dansKrister spelar gitarr som en gud.Danne bakom sina trummor.Lillan är så glad att sjunga i Kristinehamn.
Jouni spelar bas.Lillan röjer loss.Martinez röjer loss.Lillan sjunger så vackert.

Detta var en kväll jag så länge sett fram emot för jag glömmer aldrig förra gången dom var här och spelade Martinez. Betalade entrén och steg in och nu skulle snart åter en danskväll ta sin början. En efter en kom dom ner Martinez och snart var dansen igång Danne bakom trummorna räknade in till kvällens första dans. Dom började som alltid med en lugn dans för att i nästa öka tempot sedan fortsatte kvällen. Det fylldes på med folk allt eftersom och fler och fler dök till på dansen. Och dagen till ära passade Kristinehamns dansförening på att fylla ett år vilket också firades.

Det kom många låtar man kändes igen och många egna personliga favoritlåtar så jag njöt där jag satt och lyssnade. Tog lite bilder och filmade på någon låt som vanligt. Det var kul att titta på folk vad duktiga dom är på att bugga och vad det kan svänga på scenen samtidigt. Lillan höll igång och hon är så otroligt proffsig och duktig i allt hon gör hon för sig och rör sig och kan ta en danspublik på ett underbart sätt. Danne satt bakom sina trummor och bankade på Krister med gitarren och Jouni på basen det är Martinez från Sundsvall. Det kom en del låtar som dom haft med på Svensktoppen sedan en mycket fin låt "Min bästa vän" den har jag fastnat för med Martinez. Sedan var det så dags för fika kaffe och smörgås är ju en klassiker då man ute på dans och det smakar lika gott varje gång. Tänkte på en sak då jag köpte fikat och när jag till bordet gick så låter det på ett knäppande sätt i golvet så har jag upplevt det var gång jag varit på dans.


Satt och fikade med min bror snackade lite och samtidigt kunde vi höra hur Martinez spelade på inne i danssalongen. Gick sedan ut och fortsatte lyssna då dom spelade och sedan själva tog paus. Efter paus så fortsatte Martinez spela och då kom låten "jag saknar ord". Egentligen en låt vilken som helst men då Lillan sjöng låten så såg och hörde jag hur hennes röst inte riktigt bar mot slutet på ett positivt sätt efter låten brast det för henne och tårarna kom. Tycker det är så fint med människor som kan visa känslor och visa det för andra. Tårarna trillade ner på hennes kinder och hon bad publiken om ursäkt. Du har INGET att be om ursäkt för Lillan säger jag så gråt på du det var så fint och det rörde en annan som stod och lyssnade. Låten är så otroligt fin och texten berör och säger så mycket.

Lillan igen.Jouni lirar bas med den äran.Danne bakom sina trummor.Lillan sjunger bara för mig.

Lillan eller Louella som hon egentligen heter kan verkligen framför en fin låt och text på ett sätt som berör längst in i hjärtat. Hon har en sån fin utstrålning och rösten är så ljuv och fin hon sjunger på ett mjukt sätt utan att pressa fram orden som en del andra. Detta var en helt underbar danskväll inte en dålig låt på hela kvällen. Tyvärr går urverket på tok för fort och klockan hade hunnit bli tio i ett och det var dags att tacka för en fantastisk kväll bjuda upp till kvällens sista dans.
 

Det känns alltid då dansbanden kommer till sista låten men man får vara glad för man har ju underkvällen fått njuta av så mycket fin musik. Ni är så otroligt proffsiga och helt otroligt underbara människor som bryr er om era fans/dansare ni finns och skänker så mycket glädje. Ni sprider ett fint budskap och musiken är av bästa kvalité ni levererar varje kväll. Ett stort tack till Danne, Jouni, Krister och en bamsekram till Lillan får be om ursäkt skulle ha köpt en blomma till dig för din fina sång men glömde helt bort det. Nu får man stå i skamvrån och skämmas en stund men tack för allt denna fina kväll och på återseende. Ja ni vet vi killar kan inte göra två saker samtidigt.


Kramar från Mikael..

Här bjuder jag på "Min Man" med Martinez.

Kommentarer:

1 Lillan:

Hej Mikael.

Tack så oerhört mycket för alla fina ord du beskrivit oss med!!!

Du behöver inte heller be om ursäkt för att du inte köpt någon blomma :o)

Med detta blogg inlägg rörde du mig till tårar!!!

Aldrig har jag fått så mycket beröm!!!

Tusen tusen tack :o)

2 Nina Fyhr:

Hej Mikael. Vad fint du skriver om denna kväll. Jag kan bara hålla med dig om att det var en fantastisk känsla att höra Martinez här igen. Jag ska göra allt för att få hit dem till vårat folkets hus igen. Kul att du fick en trevlig kväll här.

Hälsningar Nina Fyhr Kristinehamns dansförening

Kommentera här: