Trevlig kväll på café Kometen med Rolf Carlsson från Filipstad!

Café Kometen är ett ganska nyöppnat café här i Kristinehamn även om stället som sådant inte är nytt för här har funnits café innan. Men nu är det nyöppnat och under namnet Kometen det är Anna och Jörgen som driver cafét. Dom hade satsat och provat att köra en kväll där dom bokat in en väldigt duktig kille från Filipstad som för några år sedan var med i melodifestivalen Rolf Carlsson. Han hade med sig sin gitarr och bjöd på ett mycket fint program med mycket värme och eftertanke. Många var det som bokat och tänkt samma sak som mig och broder för det var fullsatt vilket var otroligt kul och roligt. Vi kom dit tjugo i sju och steg in och betalade samtidigt beställde vi en varsin mycket god sallad för min del blev det en räksallad och broder beställde en kycklingsallad som smakade mycket gott. Allt eftersom fylldes det på nere i källaren där dom hade inrett så fint en lokal som inte varit använd eller utnyttjas på mycket länge. Vi tog plats nära den lilla scenen så vi kunde både se och höra bra.

Scenen.Kometen.Rolf Carlsson.

Rolf Carlsson.Mat.Jag äter sallad.
Rolf Carlsson.Rolf Carlsson.Gitarr. 

Precis efter sju intog Rolf scenen och hälsade på publiken och presenterade sig. Sedan drog han igång lite försiktigt med några låtar från hans skivor han har idag gjort totalt sju skivor och även skrivit böcker. Det lät mycket bra och var väldigt finstämt och mycket eftertanke och värme i hans låtar som han framförde. Det var lugnt och avslappnat och medan vi satt och åt och njöt av maten så spelade och sjöng Rolf för fullt applåderna låt inte vänta på sig. Det är viktigt och kul att visa uppskattning när man bjuds på och får sån fin underhållning. Detta blev en mycket trevlig kväll med god mat och musik. Men folket ville tydligen inte gå hem utan stannade kvar så Rolf körde någon extra låt innan han tackade för sig. Jag tackade Rolf och köpte med mig en diktsamling hem som han skrivit och broder köpte en cd av honom med hem. Även ett stort tack till Anna och Jörgen som fixat allt så fint lycka till i framtiden.

 

Fridens Mikael.

Kommentarer:

1 Pelle Hedman:

Vad trevligt det är med människor som vågar satsa på lite kvalitativ underhållning (i en "icke alkoholfinansierad" bransch)!

..tyvärr brukar viljan vara större än lönsamheten..

Jag hoppas att det går såpass bra för dom, att dom fortsätter!

Kommentera här: