Matz Bladhs golvar mig totalt med sin nya cd !

Matz Bladhs.





Grupp: Matz Bladhs.

Skiva: Leende dansmusik 2012.

Skivbolag: Frituna.

Producent: Magnus Persson

Betyg 5 vargar av fem möjliga.

 

När jag köper Falkenbergs orkestern Matz Bladhs nya skiva ”Leende dansmusik 2012” är det som att gå en boxningsmatch i fjorton ronder. Öppningsspåret ”Som rosor i regn” Slår direkt an tonen av att detta är en av Sveriges finaste dansorkestrar begreppet stil och profil har dom förvaltat och hållit hårt på under alla år. Detta skulle även bli den första skivan med sångaren Conny Nilsson som tidigare sjöng i Berth Idoffs och nu sist i Erik Lihms orkester. Conny är ett superproffs ut i fingerspetsarna och hans varma ljuva stämma smeker ömt i balladerna och de lugnare låtarna på skivan. Upp en ton så tar han sats i ”Säg att du vill” En svängig sak som sätter sig direkt i mitt huvud. Man rycks med och benen rör sig direkt och talar om att de vill dansa. Med stark trovärdighet väljer Matz Bladhs att spela in ”En femöres kola”. Låten som Alf Robertsson spelade in och fick en hit med. Detta är en skiva där det blandas mellan nyskrivna låtar och en del covers som man valt med omsorg och spelat in.

 

Här serveras man en rejäl dos mogen traditionell dansmusik med Matz Bladhs speciella stil och profil som dom hållit på i alla år allt sedan starten 1969. När Göran Lindberg slutade fick man en av de största och i mitt tycke bästa dansbandsångare i Conny Nilsson denne Skåne påg som sjunger så fantastiskt underbart med sin röst. Dessutom ger han på samma gång en stark profil till orkesterns sound. En av skivans bästa spår är utan tvekan ” Himlens änglar gråter” skriven av Thomas G:son och Stefan Brunzell det är en låt vi kommer få höra i många år framåt ute på landets dansbanor. Det hör till något av det starkaste som Matz Bladhs spelat in på skiva. Det är svårt att välja ut några favoritlåtar på denna skivproduktion ”Minns du Maria” och ”Vår egen bröllopsdag”. Är två fina låtar den sistnämnda en låt som allt fler dansband spelar ute på en danskväll. 6o-talet hyllas också i ett svängigt rykande medley med en kavalkad av svängiga låtar som man bara vill bugga och släppa loss till. Detta album är ett stort stycke mästerverk som Magnus Persson producerat Magnus som tidigare bland annat spelade i Helene & Gänget. Begrepp har också namnet ”Leende dansmusik” varit för Matz Bladhs det började dom med på 80 talet att döpa sina skivor till och det har blivit några stycken.

 

Med denna skiva spänner dom bågen och siktar högt och bevisar än en gång att de är ett av Sveriges största dansband. I mina ögon är Matz Bladhs den finaste dansorkestern som vi har deras låtval och sätt att framföra musiken värmer i både kropp o hjärta. Jag skulle gärna vilja se Conny Nilsson i sommar stiga upp till stort jubel och mottaga en guldklav som årets sångare vid dansbandsveckan i Malung men innan dess hoppas jag dessa grabbar i sin hand får varsin välförtjänt guldskiva. Matz Bladhs har gjort ett av de starkaste album detta decennium tummen upp för er grabbar. Matz Bladhs bildades 1969 och består idag av Conny Nilsson sång, Nicklas Olén Klaviatur, dragspel, sång, Håkan Nordling saxofon, tvärflöjt, gitarr, Sören Kenstam trummor.

 

Kristinehamn 2012-02-05 Mikael Redman.

Matz Bladhs.

 

Mikael.

Kommentarer:

1 Johanna:

Håller med :) skivan är bra, han som sjunger har en väldigt behaglig röst. Kul med ett 60-talsmedley också

2 Niclas Olén:

Stort och varmt tack för dessa fantastiska ord,

man blir alldeles varm innombords och bara ler!!



Bästa hälsningar

Niclas

Kommentera här: