Sveriges finaste dansorkester Matz Bladhs bjöd på mogen dansmusik i Forshaga!

 

Många, många gånger har jag sagt och det står jag för ATT Sveriges finaste dansorkester och dansband heter Matz Bladhs. Jag gillar inte att jämföra eller rangordna har så många gånger fått frågan av folk vilket tycker du är Sveriges bästa dansband ? och likt en ål har jag slingrat mig och på denna fråga passat men jag är helt ärlig då jag nu skriver som jag gjort så många gånger förut att Matz Bladhs orkester från Falkenberg är Sveriges finaste dansorkester. Kanske inte till utseendet men de spelar för mig som jag tycker den finaste dansmusiken. Och dessutom har dom branschens och en av de största och bästa sångarna i Conny Nilsson. Hörde för ett tag sedan i radion en intervju med Conny där han ett tag hade paus från musiken och arbetade som säljare och han kom till ett ställe där var det en som kände igen honom och frågade är det inte Conny Nilsson ? Jo svarade Conny lugnt. Du ska inte hålla på med detta du ska spela och sjunga varpå Conny gick till sin chef och sade upp sig. Kan bara instämma Connys plats är på scenen där han kan med sin otroliga fina starka fantastiska sångröst beröra och glädja människor. Han är en av vårt lands största sångare inom denna grenen i vissa stunder lika stor som Christer Sjögren.

 

Långfredagen har för oss hemma alltid varit en dag med traditioner först gå ut och se på motorcykelpremiären här sedan på kvällen åka till Forshaga folkets hus på dans. Och denna kväll skulle bli så otroligt fin och få dansa till Matz Bladhs är så fint tycker jag. Grejade lite hemma och passade på att vila innan jag tog mig en dusch och gjorde mig klar idag fick det bli fin byxor vit skjorta slips och min svarta väst fint ska det vara då det är påsk. Åkte sedan hem till de andra för både mamma, pappa och min broder skulle med på dansen mycket trevligt tycker jag. En stund senare satt vi så alla i bilen som rullade mot Forshaga folkets hus. När vi kom fram stod där redan ganska många bilar på parkeringen och det borgade för en toppenkväll. Forshaga är nästan värt ett eget inlägg för det är för mig ett av Sveriges absolut bästa dansställen med en fantastisk personal med Inge i spetsen som alltid har ett vänligt bemötande. Många kända ansikten och en del snack blev det då vi kom in efter att ha betalat entrén. Precis innan klockan slagit nio kom grabbarna in och gjorde en sista koll för när klockan slog nio så räknade Sören in till aftonens första dans. Vindarna växlar inleder dom med och Connys mjuka fina stämma sprider sig som en varm svepande vind över hela Värmland.

 

Som på en signal så fylls hela dansgolvet av danssugna människor och det märks direkt på grabbarna i Matz Bladhs vad taggade dom är inför denna danskväll. Nicklas hälsade alla välkomna skojade som alltid friskt med publiken lite bättre fart på nästa dans och nu buggade de flesta medan en del andra dansade på som vanligt. Det bjuds på mycket fin dansmusik av bästa sort och kvalité denna afton. Conny tog ton och sjöng något smäckande och vackert så jag fick en rysning genom hela kroppen. Men även Lollo eller Lars Olof sjunger i detta kapell och likaså Nicklas Ohlén bakom sina keybords tar också ton under kvällen. Det bjöds på många låtar från Matz Bladhs senaste skiva ” Leende dansmusik 2013 ” Som är en av de bästa skivor de spelat in med många fina låtar och texter. ” Ingen större hemlighet” Är en låt som jag fastnade för direkt och den fina vackra texten till den. Lite mer fart så ni får bugga lite sade Nicklas och manade publiken att se upp lite de som buggar så man inte slår ihop.

 

Klockan gick och det var dags för oss att gå en trappa ner och fika vilket skulle smaka mycket gott. Kaffe och köttbullssmörgås smakade och satt fint. Grabbarna gick iväg och fick tacobuffé som alla orkestrar får i pausen som spelar i Forshaga. När den satt sig till rätta och en kopp kaffe på det så var dom åter redo andra halvlek. Sören fick agera domare och räknade in nu var dansen åter igång. Lugnt gled dansparen fram över golvet och det bar bara en massa glada leenden överallt. Nu skulle det bli en riktigt klassiker Ljus och värme och som på en beställning fylldes golvet direkt och Conny lät sin ljuva stämma sprida värme i hela Forshaga. Vindens melodi kom och en rad andra fina låtar denna kväll en kväll som gick mot sitt slut. Publiken stod kvar ute på dansgolvet och klappade taktfast i händerna som en fin gest för denna fina danskväll. Jag känner mig så otroligt ödmjuk inför dessa grabbar i Matz Bladhs Nicklas tackade publiken och personalen för detta fantastiska mottagande dom fått. Vilken kväll sista dansen och nu bjöds det på storslagen musik Conny smekte sig genom sista dansen efteråt ville publiken ha mer så det blev stora långa applåder. Men grabbarna hade redan spelat över tiden och det gjorde inte mig något jag var så nöjd med denna fina danskväll en av de finaste med Sveriges finaste dansorkester. Jag tackade grabbarna och Nicklas som av mig fick lite gamla kort på Thor Erics som han en gång i tiden spelade med. TACK för denna afton och personalen för allt det fina ni är bäst i Sverige. Nu bar det hemåt för att sova och ladda om för påskafton i Brunnsparken Örebro med Streaplers.

 

Fridens Mikael.

Kommentera här: