Folk överallt full fart under Filibjurveckan med Larz Kristerz i Filipstad!

 

Varje år i juli månad arrangeras i Filipstad Filibjurveckan en hel vecka med massa olika aktiviteter och evenemang i staden Filipstad. Vi åker dit varje år den onsdagen då det anordnas dans på torget och det finaste med detta är att allt är gratis jo ni läste rätt gratis. I år skulle dansbandet från Älvdalen som 2008 vann dansbandskampen och som genom åren rönt stora framgångar spela Larz Kristerz. Bandet som skapades i Älvdalen där tanken var att göra en enda spelning mest som en kul grej men som sedan utvecklade sig till ett heltidsprojekt. Spelningarna blev fler och fler så har det rullat på sedan 2001 då de startade.

 
 

Nu var det åter dags för oss att bege oss upp till Filipstad. Där går kommunen och företagarna ihop i Filipstads företagarna i samverkan och arrangerar detta så himla bra varje år. I år skulle Larz Kristerz spela och de skulle spela två gånger. Först en scenshow klockan sedan på kvällen spela upp till dans med. Vi rullade ifrån Kristinehamn klockan ett och styrde mot Filipstad. När vi kom fram var där bilar överallt oj, oj tänkte jag sedan gick vi mot torget och där var väldigt mycket folk ja hela torget var fullpackat med folk överallt. Vad kul för arrangörerna tänkte jag och framförallt vad kul för Larz Kristerz som sedan skulle spela.

 
 

 

Klockan två skulle en modevisning gå av stapel det var lite olika affärer som visade kläder. Det var väldigt fina klädesplagg allt detta fina finns i just Filipstad. Hans Nordlund var konferenciär och skötte allt med bravur. Klockan smög och drog sig mot tre snart så var det dags nu skymtar jag en del medlemmar. Innan dess delades priset ut till årets företagare i Filipstads kommun som i år blev Filipstads elbyrå. En duktig skidtjej fick ett fint stipendium. Nu så gott folk vill jag att Peter Larsson kommer upp på scenen. Kära publik sade Hasse här står årets dansbandssångare för han vann en klave vid Guldklavegalan i Malung. Hej på er Filipstad svarade Peter vad kul att vara här. Vi heter Larz Kristerz vad heter ni vi ska börja och berätta hur vi har det på landet där vi bor i Älvdalen. Här på landet tog sin början och publiken var med direkt på noterna. Torget fullkomligt kokade och Larz Kristerz svängde loss ordentligt. Många skrek efter Carina ja den kommer om ett litet tag för av erfarenhet brukar de flesta gå hem när vi spelat Carina. Så kom en av mina favoritlåtar Zetorn (Traktorn). Vilken stämning det blev emellanåt rena allsången.

 
 

Grabbarna gav järnet på scenen och det var riktigt varmt. Stort tack underbara ni nu ska vi spela en låt om en viss Ca, Ca, började Peter Carina och händerna åkte upp i luten och klappade takten. Vilket drag herregud alla sjöng med i refrängen. När sista tonen klingade ut steg Hasse som var konferencier upp på scenen och tackade Larz Kristerz om ni kallar tillräckligt mycket får vi säkert ett extranummer. Och så blev det kära publik vi kommer tillbaka ikväll och spelar upp till dans klockan åtta här på torget välkomna tillbaka då. Efteråt stod grabbarna och skrev autografer och tog kort. Vi gick en kort promenad innan vi gick och åt mat för nu var vi rejält hungriga.

 
 

Klockan gick och slog åtta då steg Hasse åter upp och hälsade alla välkomna varsågod Larz Kristerz hej igen Filipstad är ni redo för lite dans frågade Peter. Alla skrek ja så drog de igång. Full fart direkt sedan kom en favoritlåt vad har du under blusen Rut. Det bjöds på en massa sväng varvat med lugnare låtar. Peter öste på och sjöng som en gud inte undra på att han fick en guldklave som årets sångare. Anders Tegnér sjunger även han och bjuder på gitarr akrobatik.  Torbjörn spelade på sina klaviaturer Mikael trummade på och Trond spelade bas och kontrabas. Så många underbara Larz Kristerz låtar km under kvällen gång. Torkade rosor och tummade brev en låt från deras senaste skiva 40 mil från Stureplan. Det buggades och kramades ute på dansgolvet ni är helt fantastiska här i Filipstad. Små ord av guld drog igång och ett möhippepar dök upp på scenen för dom spelade grabbarna Lycka till med nästa kille.

 
 

Efter pausen ökade Larz Kristerz farten ytterligare och det svängde så skönt. 409 och Beach Boys kom likaså Carina nu gungade hela torget i Filipstad. Klapp, klapp publiken var med och ett par ville höra Corrina, Corrina den tog tyvärr Stefan med sig när han lämnade bandet. Så var då stunden kommen att spela sista dansen och låten. Vår gode vän Torbjörn bakom sina klaviaturer och piano ska för er sjunga You raise me up fast på Älvdalska Du raiter upp. En stort fin stund och så himla bra han sjöng på den fina dialekten. Efteråt stod hela publiken och klappade så hårt i händerna efter mera, mera Peter såg lite tagen ut tack underbara ni vi ska spela en sista absolut sista låt. Efteråt blev det autografskrivning och lite snack med fansen innan vi tackade för oss och rullade sakta hemåt. TACK Filipstads kommun , företagarna, alla övriga och givetvis Larz Kristerz.

Fridens Mikael.

Kommentera här: