Fotbollsgala med IFK Ölme!

I mitt liv finns det ett fotbollslag som ligger närmast mitt hjärta en förening som jag hjälpt till i sedan dryga femton år bakåt i tiden. Jag har genom åren fått vara med se och uppleva så mycket fått så många fina glädjestunder som värmer minnen som för alltid kommer finnas där. Årets säsong slutade inte alls som någon av oss tänkt vi ramlade ur division två ner till division tre västra Svealand. IFK Ölme gjorde en del spännande värvningar inför säsongen och man såg sakta positivt och fram emot säsongsstarten. Men redan efter ett tag började problemen först fick tränaren lämna sedan försvann nån spelare här nån spelare där. Vi låg ändå ganska högt upp i tabellen men sakta , sakta sjönk laget neråt. Någon mer spelare lämnade ja totalt tappade föreningen nio spelare under säsongens gång. Mot slutet låg laget väldigt risigt till på nedflyttningsplats men så kom en tre poängare och hoppet tändes men i hemma matchen mot FBK Karlstad blev det kryss i en match som Ölme länge såg ut att vinna. Den skulle vi behövt vinna och nån match till. Inför sista omgången var faktumet klart vi måste vinna sedan få de andra resultaten med oss. Men 1-0 till hemmalaget Västerås BK 30 och scenariot upprepar sig att motståndarlaget gör ett tidigt ledningsmål sedan fortsatte matchen med i matchminut nio kvitterar IFK Ölme och sedan tar man också ledningen spelade böljade fram och tillbaka. I matchminut 65 kvitterade Västerås sedan tog man också ledningen men IFK Ölme kämpade på matchminut 77 skickar Eduardo Lino in 3-3 men den lyckan var kort varit i matchminut 81 gör hemmalaget 4-3 sedan går matchen vidare tills domaren blåser av. Nu var det klart vi åker ur division tre ett historiskt ras för första gången på hela 19 år kommer IFK Ölme nästa säsong spela i division fyra. Det kom tårar och jag kände mig överkörd av ett express tåg.

 
 

Det som fick mig och många andra på plats att le var att vårt andra kommunlag Villastadens IF som spelar i samma serie också åker ut. Så härligt nu kunde jag åter le då får vi chans att slå dom igen i ett derby. Det är och finns en hatkärlek mellan dessa klubbar en rivalitet. MEN en sak är så säkert som att gudalltid är i kyrkan på söndagarna även om IFK Ölme hamnade sist i årets serie kommer vi alltid vara bästa fotbollsklubben i Kristinehamn. För om man ser helheten organisation ekonomi och allt runt omkring. Målet då det är att snabbt ta sig tillbaka till trean. Och efter varje säsong brukar IFK Ölme samla in till och anordna en egen fotbollsgala där de prisas och delas ut priser till spelarna i alla lagen.

 
 

Jag och min broder ser alltid fram emot denna gala så fint att få klä på sig fin stassen och gå på lite gala. God mat lite öl och fin gemenskap träffa lite folk på samma gång. När jag så var klar hemma dök min broder och pappa upp pappa var snäll och skjutsade ner oss. Så skönt att vara på plats vi betalade till Curt som är kassör. Stunden senare satt vi till bords och hade fått mig en öl och mat så jag var en lycklig själ och grabb nu. Satt och njöt IFK Ölmes ordförande Per Westerlund steg upp på scenen och möttes av applåder han berättade kvällens hålltider och program. Sedan började galan först mat sedan skulle första delen av prisutdelningen gå av stapel där efter skulle en av spelarna Johannes leda en musikquiz. Vi som satt vid vårat bord bildade ett lag. Så startade det men det var svåra frågor nån kunde jag väl men en massa musik jag aldrig hört talas om och låtar så jag var inte till så stor hjälp för vårt lag. Åter en paus och mer prisutdelningar för division sju C laget division sex laget, juniorerna samt Damlaget och slutligen A laget.

 
 

Spännande att sitta tillbaka lutad med en öl och bara njuta se vilka som fick priser. Så här långt var det väntade pristagare. Det som gladde lite extra var at en kille från mitt jobb fick ett pris för en prestation han gjort. Mer musik quiz och mer spänning. Jonas var uppe tillsammans med en kille till som representant för division sex laget nu skulle de prisas. Jubel och applåder då de steg upp på scenen. Sedan var det A-lagets tur Simon Forslund målvakten fick en utmärkelse helt välförtjänt. Reza fick med komma upp på scenen sedan fick han o två till pris för de spelat hundra matcher i IFK Ölmes tröja. Nu kom damlaget och de duktiga flickorna var nykomlingar i division fyra men lyckades klara kontraktet. Lagets största stjärna eller bästa spelare om jag får skriva så Ronja Sundin som lämnade gick till division ett laget Rävåsens IK mycket glädjande fick pris. Tyvärr glömde jag be om namnen på alla som fick priser. Nu var det så dags för kvällens höjdpunkt. Men innan det gick Simon upp A lagets målvakt och skulle prata. Vi har haft en lagkassa där man fått betala böter för olika saker som hänt som man gjort. Men vi fick lägga ner detta men vi funderade på vad vi bäst gör med pengarna. Jo vi har köpt en sak som vi vill ge till en person som gör ett fantastiskt arbete lite i det dolda och tysta. Vår materiellare Eilert Berg när han gick upp på scenen ställde sig alla upp och gav han stående ovationer. Jag såg hur tårarna kom och applåderna ville aldrig ta slut. Sedan tog han till ord ” Nu är jag djupt rörd och tagen jag finner inte orden, fotboll är mitt liv att få vara med de här jävla underbara gänget och grabbarna betyder mycket tack ska ni ha”.

 
 
Jag var röd och fick en liten tår i ögonvrån. Hjärtat slog nu var det dags för det sista stipendierna och Årets Ölming till någon som gjort betydande insattser för IFK Ölme under året som gått. Först upp på scenen fick Eilert komma igen sedan Freddie och en enormt duktig tjej Susanne Zettergren som lagt ner hela son själ och hjärta i denna förening det jobb hon gjort och framförallt gör är det finaste. ALLA föreningar skulle ha en sådan som Susanne. Stora applåder och jubel. Nu kära vänner sade ordförande Per ska vi dela ut priset årets Ölming vi i styrelsen har beslutat att det ska gå till en tjej som gjort så mycket som alltid ställer upp i alla lägen. Vinnaren är Susanne Zettergren nu grät jag ännu mer för detta var rörande hon är värd alla priser i hela världen. Alla stod upp och klappade taktfast i händerna. På scenen stod hon och började gråta. Jag vill ha ett tacktal sade jag nej, nej det går inte. Men alla skanderade tacktal. Okej ” Jag kom började i Ölme som åtta ring började spela fotboll har spelat i damlaget varit med i styrelsen och en massa andra uppdrag med varit nästan överallt, IFK Ölme är föreningen i mitt hjärta” TACK alla ni som röstade nominerade mig tack till styrelsen. Jag var så glad så rätt så fint. Johannes talade om hur quizen gått vilka som vann vi var en bit ifrån men några rätt skrapade vi ihop. När så allt var över tog jag mig en öl till och kände hur bra jag egentligen mådde vilket härligt liv jag har. Stunden senare tog Herr Anderssons kapell över och bjöd på en massa härliga låtar. Jag och broder fann oss att bryta upp och knalla hemåt.  Nöjda glada efter en trevlig kväll. Ett från hjärtat stort TACK till IFK Ölme för denna kväll till styrelse, sportgrupp, tränare och alla övriga nästa år ska vi tillbaka. Jo en sak till de uppmärksammade en herre som heter Sture han hjälper till att sälja lotter och Bongolotter. Han har varit en supporter till IFK Ölme i femtio år. Grattis Sture de blir femtio år till. Här under följer en stor bildbomb från galan.
 


Fridens Mikael.

Kommentera här: