Trevlig 1:a advent

Vill tillönska alla vänner och övriga en fin 1:a advent. Har skrivit från  En egen liten text ....


I gård och i stuga i hem och hus vi tänder ett ljus för att fira advent för att fina denna högtids stund för att ge våra kroppar och själar ljus och värme. Ett ljus vi tänder av olika anledningar för att hedra en hjälte någon som varit oss nära men sedan valt en annan väg i livet. Någonstans på vår jord går ett litet barn så ensamt i jakt på att finna mat för dagen i jakt för att finna skydd undan allt våld och hat. Ett litet barn som kanske mist sitt hem sin familj som höll honom så trygg och kär. Som nu blev ensam kvar på gatan bland ruiner av krossat glas och förstörda huskroppar.


Ett ljus som inger tro , hopp i livet som skänker tröst i en tid som känns så svår och ensam. I minnet finns de som lämnat oss kvar de alla som gav så många ljusa minnen från många fina år tillsammans. Bilderna av dig ska vi bära med oss vart än vi går. Ta vara på varje stund tillsammans och gör något fint av den. I mitt land där jag bor är det tryggt rent, fint och lugnt. I det andra landet är det våld, hat, och kriget slår ut oskyldiga människor som får lida ont för att inte någon kan komma överens.


Försök att acceptera att lära orden ”Vi är olika” Vi ser olika ut men vi har alla lika värde och rätt att leva i trygghet på vår jord. En tår längs en kind på en liten flicka som tappat bort sin nallebjörn som förlorat ena benet på sin docka för att hon gick på en mina. Att förfäras av allt som händer runt omkring är svårt att förstå. Vår värld behöver mera närhet och förståelse att vi alla ska bli lite mjukare mot varandra. Tillsammans ska vi fira första advent vi ska tända ljuset som ger stunden värmen och oss alla en stunds avkoppling en stunds gemenskap i advent.


Kristinehamn 2016-11-27 Mikael Redman.

 

Kommentera här: