Glädje, fina låtar, trumpet Hedins i Storfors Kulturhuset

 

Ett starkt både kännetecken och varumärke för dansorkestern Hedins är Conny Hedins fina trumpet spel. Det har blivit ett starkt kännemärke att Conny ett flertal gånger under en danskväll tar fram trumpeten.  Att ha äkta trumpet o sättningen hör inte till vanligheterna det finns några få band som har det Hedins är ett av dom. För ett par år sedan gick en dröm i uppfyllelse för Conny Hedin att få spela in en platta instrumentalt med trumpet resultatet blev skivan Amore. Jag tillhör de som älskar trumpet ja blåsinstrument över huvudtaget tycker jag mycket om. Kan ibland tycka att det är lite för lite blås i dagens dansband. Nu var det så åter dags att fara till Storfors och Kulturhuset gamla galejan. Ett mycket trivsamt och mysigt dansställe. Korpen Karlskoga har i många års tid stått som arrangörer av danserna där Sven och Kerstin detta underbara pensionärspar som sköter om detta med stort hjärta och stor omsorg. De har drivit skött om detta i snart imponerande fyrtio år. För musiken svara några av de allra finaste dansorkestrarna inom den mogna sidan som man säger. Orkestrarna väljs med stor omsorg till danserna de ska kunna spela och framför allt kunna spela gammaldans. Regeln är fyra moderna sedan en gammaldans kvällen rakt igenom.

 
 

Efter middag hemma hos mina föräldrar intog jag soffan för att vila lite innan jag styrde hemåt till mitt för att göra mig klar och klä upp mig inför dansen. Duschade och på med kläderna sedan var jag redo ut till bussfickan så kom resten av familjen och hämtade mig nu var vi på väg mot Storfors. När5 vi kom fram stod där redan mycket bilar detta bådar verkligen gott tänkte jag. När vi steg in satt Sven och Kerstin och hälsade oss välkomna med sitt alltid glada leende. När vi kom in dök Conny Hedin , Ola samt Christoffer upp vad kul att se er alla hur är läget. Ja bortsett från min hosta så är allt bara bra svarade jag nöjda och glada så drog de igång men innan de började fick de en rejäl applåd av publiken. Oj tusen tack tusen tack det värmer sade Conny. Sången till dej inledde dom med och Ola sjöng med sin varma fina stämma. Dansgolvet blev på nån sekund proppfullt.

 
 

Sitter här i regnet följde efter denna. Klapp, klapp vilka kraftfulla applåder till Hedins. Hej på er allesammans sade Conny välkomna hit till Storfors så kul att få stå här på scenen och spela för er igen. Det är lätt att bli kär i nån som dig sedan ska Christoffer få sjunga Om änglar finns. Nu var stilen bugg på dansgolvet så härligt att se alla duktiga danspar ute på dansgolvet. Conny plockade fram sin trumpet dags för den första insatsen för kvällen i Forever and ever. Så magiskt magnifikt han blåser. Efter Det blåser en vind blev så en Schottis så härligt med gammaldans.

 
 

Vi ska lugna ner på tempot och farten i Marseille följt av Senorita Du dansade alla så nära och ett äldre par gjorde tummen upp till orkestern. Jag ser tillbaka är en otroligt fin melodi som Conny så vackert blåste med sin trumpet. Pariserpolka dansparen var redo Christoffer räknade in så var ännu en gammaldans igång. En mycket fin låt bjöd de på Drömmar från himlen som var bland det finaste under hela danskvällen. Tiden gick så fort så nu var det kaffevals sedan går vi och dricker kaffe förklarade Conny för publiken. Vi gick in och satte oss till bordet som vi valt. När vi fikat klart kom en äldre trevlig herre vid namn Karl Gustav han ville låna min kamera och ta ett kort på oss alla vilket han såklart fick. Detta smakade mycket gott förklarade Conny för publiken kaffe är inte så dumt fyllde Ola i. Lamporna tändes Nyckeln till mitt hjärta tog sin början direkt efter pausen. Christoffer Olofsson klämde i med Det regnar mot mitt fönster lugnt gled dansparen fram över dansgolvet och trivdes. Om jag faller, faller jag för dig sedan sjöng Conny Lite försent nu var danstilen lite snabbare. Dags för mig att åter ta fram trumpeten No matter wath ljöd över hela danslokalen.

 
 

Så duktiga ni är att spela utbrast en kvinna från golvet till Ola. Christer Sjögren släppte en soloplatta 2011 från den bjöd Hedins på en mycket populär melodi Mötet. Vatten sade en äldre kvinna sedan dansade hon ut på golvet. En Hambo och Fattig bondräng. Ola sjöng en av mina favoritlåtar Vår egen bröllopsdag. Men min verkliga favoritlåt kom stunden senare Conny Hedin denna mästare att blåsa trumpet blåste så jag fick rysningar i hela kroppen tårar i ögonen i Pocare Ana. När sista tonen kom ville applåderna aldrig ta slut det var så kraftfulla och långa att Conny såg väldigt rörd ut på scenen. Jag böjde mig fram och sade dessa applåder är du verkligen värd. Tack från hjärtat vilken fantastisk publik ni är att spela för. Tänd ett ljus i fönstret kom efter den fina Pocare Ana. Detta är en av de finaste orkestrar att spela. Lite blyg Kom stanna kvar innan Conny tog till orden kära publik när man har det trevligt går tiden så fort vi har kommit fram till kvällens sista dans. Vi vill tacka Sven och Kerstin men framförallt er kära danspublik vilken kväll jag är överväldigad sade Conny. Christoffer, Ola och jag Conny än en gång ett stort tack. Sista dansen för i afton Öppna landskap följt av En sommar i Provence. Så fint blåste han i sin trumpet och jag stod och filmade då kom e tår längs min ena kind. Detta är så vackert och så fint. Men publiken ville inte ge sig det blev så kraftfulla applåder att de bjöd på Guitar boggie som extranummer. Vi snackade lite tackade för oss innan vi mycket nöjda rullade hemåt. Hedins packade ihop styrde mot nästa spelning. Stort tack till alla för denna fina danskväll. Hedins är tre så fina jordnära människor och grabbar att spela dansmusik.

Fridens Mikael. 

Kommentera här: