Sandins spred dansglädje i Storfors Kulturhus

 

Det finns inte många dansställen som för en dansbandsmusiker är så fint att spela på som Storfors Kulturhus och det är för en anledning. Där finns nämligen en så fin trogen och genuint tacksam publik att spela för. En danspublik som visar sån uppskattning till orkestern som står på scenen och spelar under kvällen. Jag fixade lite mat hemma slog mig ner i soffan med en DVD med Blender för att vila lite och ladda upp för dansen. In i duschen sedan på med kläderna och stryka skjortan sedan var jag redo för Storfors. Petade i en skiva i bilstereon och så var jag på vägen den var väldigt fin men tog det som alltid väldigt lugnt där jag körde fram.

 
 

Det är dryga tre mil till Storfors från Kristinehamn en lagom behaglig biltur blev det. Stack in på Coop för att köpa en dricka det åkte med en lite god cocosboll till fikat smörgåsar hade jag gjort hemma. Väl framme var det många som parkerat utanför vilket var glädjande tyckte jag. Steg in där de alltid så vänliga rara arrangörerna Sven och Kerstin satt och hälsade alla välkomna de tog emot entrén. En ändring i programmet har jag sade Sven kan du ändra det på datorn ja inga problem svarade jag. Vi hjälper dom att lägga , skicka in dansprogrammet till danslogen. Kom sedan på du det är redan fixat tackar så mycket sade Sven.

 
 

Klockan smög sig så sakta mot femtiden då dansen skulle ta sin början. Sandins medlemmar kom ut en efter en och äntrade scenen. Idel glada miner hej , hej vart är broder frågade de direkt, han är hemma och är förkyld svarade jag. Simon satte sig bakom trummorna denna kväll skulle han efter fem års trogen tjänst göra sin sista spelning med Sandins för att sedan gå vidare och börja spela med Fernandoz. Johnny hängde på sig basen eller plankan på magen, Daniel tog saxofonen, Kessy ja hon skulle sjunga. En, två, fyr Vår egen bröllopsdag fick inleda denna danskväll. Ut på dansgolvet gled dansparen och efter första låten så var det dags för Daniel att åter tuta i sin saxofon lite instrumentala toner I love you beacause. Klapp, klapp applåderna finns här redan från start så är det alltid i Storfors detta fantastiska dansställe.

 
 

God afton allesammans underbart kul att åter få spela upp till dans för er i Storfors vi heter Sandins och kommer från Karlstad. Vi ska öka på farten en liten aning Om du vågar och vill sedan Retur nto sender. Nu bytte många dansstil från foxtrott till bugg. Det svängde så skönt ute på dansgolvet och en äldre herre gled förbi scenen och fyrade av ett stort leende. Simon satt längst bak och höll takten på trummorna. Nu kära publik ska jag be om ursäkt skulle innan denna låt ha talat om att nästa dans blir en gammaldans en schottis det ska aldrig upprepas att jag glömmer bort sade Simon till publiken. Gammaldans är så fint att titta på när de dansar för det är dom så grymt duktiga på och med i Storfors. Efter denna gammaldans var det så åter dags att spela upp Jag är inget utan dig tätt , tätt intill dansade dansparen de höll så ömt i varandra där de på dansgolvet gled fram. Kessy har en varm innerlig mycket fin stämma hon sjunger så mjukt utan att pressa fram ord eller röst.

 
 

Åter dags för saxofon detta härligt fina instrument och Daniel fick åter briljera och spela ut hela sitt register. Om änglar finns tog sin början och åter var det många som buggade andra dansade på som vanligt. Vem ska älska dej sen kom en lugn fin låt sedan skulle Simon sjunga bjuda på en favoritlåt Tänd ett ljus i fönstret. Det var längesen jag hörde nåt ifrån dig vi tog tåget från en annan del av landet inledde han med att sjunga. Kessy skulle nu få släppa och svänga loss tillsammans med grabbarna i en låt vid namn Barcelona. Så var det dags för en gammaldans igen en Hambo denna gång och dansparen ställde upp sig. En, två det ser så himla kul ut då de dansar loss i en hambo. Du är min längtan innan Daniel blåste så vackert i Home on the rance han är mästerlig i sitt sax spelande. Innan kvällens paus blev det en kaffevals. Nu kära publik går vi och dricker kaffe förklarade Simon. Jag satte mig och fikade då kom Kerstin och sade att kom in till oss och fika vilket jag gjorde. Så otroligt fina människor. Satt och snackade med Sven, Kerstin och Sandins.

 
 

Halvtimmen senare var det åter dags att börja spela. Jag satt kvar och tog mig en kopp kaffe till. Inom mig inledde de med under andra halvan av denna fina danskväll. Varje natt är jag en del av dig varje natt är du hos mig sjöng Simon så fint. I can´t stop lovin you. Kessy steg fram greppade micken 34.an var det nu dags för. Innan Parieserpolkan kom. Tårar i ett regn är en väldigt lugn mycket finstämd låt som de bjöd på. Det märks på hela Sandins hur mycket det älskar att stå på scenen och spela upp till dans. Kessy står där framme och bara strålar som en ängel på scenen med sitt vackra leende trollbinder hon publiken. Pappa Johnny står med sin bas och bara njuter. Vi är i Värmland i Storfors då ska vi spela ett Sven Ingvars medley med sån fart och fläkt i sex, sju minuter oj, oj vad det svänger. En stor stund är kommen Främling och den sjunger Kessy så jag får rysningar i hela min kropp. Jag bara älskar denna låt. Lite streaplers gung Jag tror på kärleken och Jukebox bugga, bugga en herre torkade sig i pannan en äldre kvinna skyndade fram och klappade om Kessy.

 
 

Som du och jag var nästa låt sedan sjöng Simon till min kära med sån stark inlevelse vilken röst den grabben har. Alla kvällar har ett slut oavsett om man inte vill så även denna. Jaha kära publik vi i Sandins vill tacka Sven och Kerstin alla ni som kom och dansade ikväll till oss. Vi ska nu bjuda på kvällens sista dans Kessy ska få sjunga Säg att du behöver mig sedan kommer before next teardrop falls så lugn och fin avslutning. Jag stannade kvar tackade Simon speciellt men vi kommer träffas framöver. Medan de packade ihop stannade jag kvar och snackade lite med Sandins. En sista gruppbild innan jag satte mig i bilen och styrde hemåt. Bock och tack till alla för en underbar kväll Storfors har åter levererat en danskväll i topp klass. Filmade även på ett par låtar.

Fridens Mikael. 
   

Kommentera här: