Gala och 75 års jubileum för IFK Ölme

 
 

Lördagen den fjortonde oktober var en stor dag för fotbollsföreningen IFK Ölme, dels skulle de hålla sin sedan några år tillbaka årliga fotbollsgala och men också fira att IFK Ölme fyller  75 år. Det skulle bjudas på stor gala och baluns på Mastmagasinet.  Jag och min bror Markus har i många år varit verksamma hjälpt till ideellt , stöttat , supportat och hejat på detta lag. Så många mil så många år har vi lagt ner på att åka runt bokstavligen hela vårt land för att titta och heja på laget i våra två bröders hjärtan IFK Ölme. Därför var det extra kul att det nu skulle bjudas in till stor fest och gala.  Och inbjuden som hedersgäst var en av grundarna till föreningen Bengt Wirén han var med 1942 och grundade IFK Ölme. Jag och broder hade speciellt för galan varit och handlat nya kläder en ny fin vit skjorta sedan hade broder köpt varsin ny fin fluga.

 
 

Efter en liten kort sväng på stan några ärenden så var vi så redo att börja göra oss klara hemma för galan. Duschade och rakade mig sedan på med kläderna då stötte jag på ett stort problem mina byxor var för trånga. Jag kunde inte knäppa knappen jag fick ta dom ändå. Det gick vägen sedan putsa skorna och så gav jag mig av. Pappa var snäll och skjutsade ner oss till stan. Till Mastmagasinet vi kom och lämnade jackorna i garderoben så kul att åter träffa alla där. Sture satt där inne och bara njöt Bengt var där Sverre, Olle och hans fru Annika, Nisse, Magnus ja många var där. Även min gamla lärare från skolan var på plats Hans Olsson han representerade hela tre olika föreningar. Klockan drog sig mot sex och en bit efter då steg Per Westlund upp som är ordförande och hälsade alla välkomna. Han drog igenom lite av kvällens tänkta program.

 
 

Först serverades vi en underbar förrätt toast Skagen. IFK Centralorganisation, Värmlands Fotbollsförbund och Värmlands Idrottsförbund, Christinehamns Idrottshistoriska sällskap för att dela ut utmärkelser till några av föreningens eldsjälar. Jag satt och bara njöt med en kall öl vid bordet maten var utsökt världsklass. Upp på scenen steg Hans Olsson han berättade att han var representant för tre olika föreningar han berättade lite om bakgrunden. 1942 ja vilka vann SM guldet i fotboll då frågade han oss. Vann gjorde IFK Göteborg svarade jag vilket var rätt. Sedan steg Annelie upp ordförande i Värmlands fotbollsförbund tack för inbjudan och för maten fantastiskt gott. Det är stort att få vara med på ett 75-års jubileum och se en an grundarna på plats det var Bengt Wiren hon syftade på. En rad medaljer delades ut. Sverre Knutsen och Susanne Zettergren fick kliva upp ett antal gånger och ta emot flera fina medaljer i olika valörer för 29 respektive 28-års tjänst och arbete i föreningen. Det kändes så stort de fick guld av samtliga närvarande förbund.

 
 

Per Westlund som är ordförande idag fick kliva upp och ta emot medalj även han Fredrik Nilsson en annan av trotjänarna prisades också. Magnus Andersson en kille som gjort ett stort jobb under så många års tid prisades. Musikquiz blev det också under kvällens gång. Där gick jag och broder bet på en del frågor. A-laget och Dam-laget delade ut priser till alltifrån årets back till årets spelare i respektive lag. Conny en av tränarna kom fram och frågade om jag och broder ville dela ut ett pris det ville vi såklart göra. Gick och köpte mig en öl till det smakade så rysligt gott. Några spelare från damlaget var uppe och fick priser så var det så dags för mig och broder att äntra scenen. Jag passade på att gratulera IFK Ölme från oss i Kristinehamns bordtennisförening sedan skicka en hälsning från våra goda vänner gänget från Nykroppa. Så många år har vi rest runt men framförallt stått ute vid Ölme IP alltid på samma plats och hejat på laget. Kvar återstod några priser och det finaste Årets Ölming en treårig tradition och de nominerade i år var, Eilert Berg, Magnus Andersson, Johan Laufeld och Stefan Andersson. Vann mycket välförtjänt gjorde Magnus Andersson han har lagt ner hela sin själ sitt hjärta och liv i denna förening. Årets spelare blev på herrsidan mittfältaren och lagkaptenen Marcus ”Nille” Nilsson och på damsidan målvakten Madeleine Andersson. Miralem Kotorcic och Shkembim Misimi uppmärksammades för över 100 spelade matcher i Ölmetröjan. Jag och broder konstaterade att det varit en lyckad säsong där A-laget klarade sig kvar i division tre, division sex laget vann sin serie och gick upp till femman damlaget spelar kvar i division fyra.

 
 

Efter att utmärkelser och prisutdelningar skulle hedersgästen Bengt Wiren gå hem Johan överräckte en stor blomma till Bengt. Då reste sig hela publiken upp och gav han stående ovationer då kunde jag inte hålla tårarna tillbaka. Tränarna i A-laget delade också ut priser ett fick Eilert Bergh han fick också stora applåder.  Nu flyttades borden undan Metalorgy från Eskilstuna skulle mangla på med hårdrocksmusik så underbart vilken avslutning på en fantastisk kväll. Nu ska det faktiskt bli lite skönt med vila från fotbollen matcher och arenor.

 
 
Fridens Mikael. 

Kommentera här: