Gött sväng gött drag och en lugn dans Streaplers i Brunnsparken

 

De startade sin karriär före innan färg tv:n kom in i de svenska folkhemmen de startade före högertrafikomläggningen 67 året var 1959 då Streaplers från Kungälv såg dagens ljus. Det tog inte lång tid och många år förrän de spelat in sig hos publiken. 1963 slog de igenom med Diggety doggety agerade förband till självaste Beatles resten är musik historia för sjuttiotalet var de ett av vårt lands allra största och mest bokade dansorkestrar. Hits efter hits kom från Kungälvs bandet. Idag skriver vi 2018 och Streaplers är större och populärare än någonsin de är ett av fundamenten i svensk musik och dans historia. Och Streaplers har blivit och är mina största idoler fast det känns lite konstigt att kalla de för idoler om ett band som startade 59. Dags så igen att åter fara ut på en danskväll med de.  I hela trettio år har de spelat upp till dans i Brunnsparken Örebro.  Och det blev lite god påsk mat hemma hos mina föräldrar och broder innan det var dags att göra sig redo och fara iväg.

 
 

Hade plockat med alla grejer och kläder hem. Så lite vila efter maten innan det var dags att göra sig redo och åka iväg stryka skjortan putsa dansskorna. Sedan var vi iväg Örebro här kommer vi. Fin väg och skapligt med trafik på vägen. Svängde in framför Brunnsparken och det stod ganska många bilar där vilket bådade gott. Grabbarna i Streaplers blev så glada av att se oss där nämen vad trevligt vilket fint besök. Go afton mannen sade Kjetil trevligt att se er här vi saknade er i Forshaga fortsatte han ja vi var på konsert dagen innan med Flamingo. Jaha då förstår jag sade han vidare. Så fick han en liten present till hans fina dotter Ella som var med på en stödgala som en mycket god vän Åsa Karlström anordnat. Han blev så tacksam och glas för min lilla present.

 
 

Jaha gott folk älskade publik välkomna hit till Brunnsparken denna påskafton vi heter Streaplers och vi ska inleda med två härliga melodier fortsatte Kenny. Jag har hört att du har någon annan sedan kommer I alla väder. Fart och fläng direkt och ett sanslöst drag på dansgolvet. Ja lite lugnare efter dessa låtar I just wanna dance with you sedan ska norske Kjetil sjunga om spårvagnen hem En slant till trikken hejm. En äldre herre skyndade för att bjuda upp en kvinna som stod vid sidan och lyssnade. När Streaplers spelar blir det så genuint äkta och trovärdigt mycket just för de spelar allt live. Styrkan är också att de har tre sångare i orkestern nu var det Anders tur att ta ton och sjunga han höjde fart och tempot i Mary Ann nu buggades det hej vilt ute på dansgolvet. Själv satte jag in mina öronproppar för jag har tyvärr fått lite problem med min hörsel. Men har man som jag varit ute i så många år och lyssnat sedan varit lite dum stått nära högtalare, trummor cymbaler och andra instrument och ljud. Men ska försöka skärpa till mig använda skydd bättre för öronen.

 
 

Från sextiotalet genombrottslåten Diggety doggety varsågoda. Kjetil räknade in på nytt nu skulle han själv sjunga en av mina absoluta favoritlåtar Ljus och värme och som han sjunger. Jag får rysningar i hela kroppen detta är så galet vackert så berörande och så sjunger han på Norska. Mycket ljus och mycket värme tro och hopp det får du med dig. Kul också för vi träffade på Tobbe som spelar trummor i Mats Bergmans han var där med sin familj. Ja vi ska lugna ner det hela Vem ska älska dej sen och sedan ska Kjetil sjunga Ett bankande hjärta och det lät så otroligt bra när de spelade. Han vill locka dej att gå ifrån mig men vad händer när du sen ändrar dig vem ska älska dej sen sjöng Kenny. Det är så jordnära så äkta i Streaplers musik och låtarna. Trilla dit höjde farten innan min absoluta favorit låt kom Främling låten som alla dansband spelar. Och efter den tog Anders vid Hon är bara femton år och livet leker än hennes långa ljus hår inledde han. En låt som den tyvärr bortgångne Lasse Larsson sjöng vilken låt han ryser till man riktigt hör Lasse i Anders röst. Gatans kung höjde temperaturen rejält och åter buggades det hej vilt. Klockan drog sig mot kvällens paus och vi hade köpt fika, kaffe och smörgås smakade väldigt gott. Trivsamt och trevligt att sitta ner och koppla av. Så var de åter på scenen kungarna i Streaplers In your arms ska vi inleda med och sedan Du vinner igen välkomna tillbaka på dansgolvet sade Kenny. Det är kul att bara stå och titta på folk som buggar loss jag kan tyvärr inte bugga men kul att se andra som gör det. Lite långsammare igen Håll om mig lugnare ner tempot en aning för att sedan höjas en av mina absoluta favoritlåtar med Streaplers kom Klockarekatten det är en höjdarlåt en stor låt Anders sjöng direkt från hjärtat. Två gamla klassiker Rockin Robin och Lady banana två sjuttio talare som är så typiskt Streaplers med deras speciella gung som bara de kan ha och skapa. Pratade med ett danspar som bara öste beröm över grabbarna alla var så positiva och nöjda. Dags nu för Kjetil att sjunga en låt som låg väldigt många veckor på Svensktoppen 72 veckor fortsatte Kenny Peter Grundström skrev den Till min kära.

 
 

Han satte sig till rätta en sista koll så räknade han in. Jag hittar inte orden för vad jag ser i dig men de finns här i mitt hjärta de finns här just för dig. Dessa rader denna melodi har han sjungit ett par gånger minns en gång på Hotell Gustav Fröding hur publiken på något sätt stannade upp började sjunga allsång. Högre och högre efteråt blev det kaosartat rejäla ovationer och applåder så även ikväll. Dags för ett önskemål och en stor låt i rätt bemärkelse En afton vid Mjörn där fick Henrik Göransson briljera med sin gitarr. Kvällen lunkade på och en låt vi gjorde på åttiotalet Älskar, älskar inte varsågoda kära publik sade Kenny så började han själv att sjunga. Anders, Anders bakom sin klaviatur det är hans tur att sjunga lite långsammare nu Du läser mellan raderna Carina. Min mor blev så glad detta är hennes favoritlåt. Kjetil räknade in till en ny dans och låt Så kan det gå höjde upp temperaturen ytterligare och ökade farten rejält. Så äkta så genuint så fint så magiskt på något sätt. Åter går en danskväll alldeles för fort vi var så framme vid kvällens sista dans tusen tack alla ni som kom hit ikväll och dansade till oss i Streaplers vi har spelat live för er och det är Per på bas , Anders på keybord, Kjetil bakom trummorna, Henrik på gitarr , och så Kenny på gitarr. En rejäl kraftfull applåd fick de av publiken så vi ska avsluta med Om du stannar sedan tar vi Finns det nån annan. Dansparen gled ut för sista gången ikväll och dansade runt med sån glädje och leende på läpparna. Men publiken ville annat de stod troget kvar och klappade i händerna mer och mer en gång till hördes skandera. Orkar ni en till frågade Kenny ja skrek alla i kör. Kjetil räknade in så drog de igång med Vad har du under blusen Rut en klassiker från sjuttiotalet. Efter denna låt var denna kväll till ända vilken kväll vi fått oss levererad. Nu är det enorm längtan efter Streaplers nya skiva som de håller på att spela in.  Vi snackade lite och tackade förr oss sedan. Stort tack till Brunnsparken , personalen och så Streaplers ni har gjort det igen.

 
 

Fridens Mikael.

Kommentera här: