Premiär för Lars Erikssons i Storfors Kulturhus

 
 

Arrangören av Korpens söndagsdanser i Storfors Kulturhus Sven vill till varje säsong testa , prova ge danspubliken något nytt att dansa till. Denna söndag var det så dags för en orkester vid namn Lars Erikssons att göra premiär spelning i Storfors. Lars eller Lasse som alla säger är ett mycket välkänt ansikte. Han sjöng i en orkester från Nyköping som hette Sjösagrabbarna sedan blev det Mats Bergmans i många år efter det Curt Kennets innan det blev Cavalkad. Då han lämnade Cavalkad så startade han sin egna orkester Lars Erikssons. De är två till antalet förutom Lasse själv så består orkestern av Birger Kareliusson tillsammans åker de ut och runt på trivsel och motionsdanser och sprider dansglädje. Sven, Kerstin och Olle hade fått mycket goda vitsord av publiken du måste ta hit Lars Erikssons orkester ar det många som sade. Sagt och gjort så bokades de in och det var så dags för de att göra sin premiärspelning.

 
 

Efter att jag ätit mat här hemma duschar och gjort mig klar var det så dags att bege mig hem för att hämta min broder sedandrog vi iväg mot Storfors. Tanken slog mig många fjällturister som troligen var på väg hemåt för det var ganska tät trafik och mycket bilar men alla nästan alla höll både hastigheten och avstånd. När vi kom fram stod där redan mycket bilar detta blir trevligt tänkte jag när vi steg in. Träffade på en hel del som vi kände igen många glada tillrop. Lasse Eriksson och hans spelkamrat Birger Kareliusson gjorde sig redo att börja spela. Precis innan de började fick de en rejäl applåd av publiken tackar så mycket sade Lasse. Så började de och spela en, två, fyr så var det igång. Varför blev första låten ut för i afton. Det lär riktigt bra för att vara två stycken. Efter denna låt var det dags för Mest av allt applåderna finns där.

 
 

Hej på er allesammans varmt välkomna hit till Storfors Kulturhus kul att se så många glada människor. Hoppas vi får en trevlig eftermiddag / kväll tillsammans. Vi ska höja upp farten Good look charm sedan Kom stanna kvar. Publiken slog sina handflator emot varandra. Nu ska vi blåsa saxofon för er förklarade Lasse för publiken Röda sandens dal varsågoda så otroligt vackert när han och Birger blåste sax samtidigt dubbla saxar låter så mäktigt och fint. Dags så för en egen låt Lev ditt liv nu sedan ska Birger få sjunga Tre små ord. Dansstilen blev bugg innan det åter var dags att lugna ner det hela ja kära publik nu ska vi spela Green, green grass of home. Sedan blir det dags för Främling den har vi spelat till leda skämtade Lasse nej då det ska vi spela efter.

 
 

 Lugnt över dansgolvet gled dansparen och bara njöt av den fina dansmusiken. Kanske log hon mot sin bild i spegeln kanske såg hon mg i ögonvrån för hon sa främling släck alla ljus och led mig sjöng Lasse med sin mjuka fina sångröst. Dags så för kvällens första kultis dans en Schottis klämde de i med. Danspubliken i Storfors är så otroligt duktiga på att dansa gammaldans sedan är det trevligt att titta på. Tackar, tackar sade Lasse vilka applåder de fick av publiken. Det märktes att detta var och är en populär orkester och duo. Dags att åter blåsa saxofon I can´t stop loving you detta är en melodi många väljer att spela och blåsa under en danskväll. Cobacabana höjde upp farten innan det åter var dags för en gammaldans en hambo stod på tur. Tivedshabo blev det till publikens förtjusning. Ingen har dina ögon kommer här och så var det åter igång med en ny dans. En äldre herre stannade till vilka fina bilder ni fotograferar pojkar sade han till mig och broder innan han dansade vidare. Dags igen för en egen låt Svara mig sedan kommer vackra sagor och åter var det bugg som gällde. Innan kvällens kaffepaus spelas alltid kaffevalsen och Lasse sjöng så fint i Mosippan. Vi gick in och slog oss ner och fikade. Jag var så kaffesugen så herre gud och gott var det satt och snackade med Ringmor och hennes man. När så alla hade fikat hjälptes alla åt med att fälla ihop borden och plocka undan efter sig.

 
 
 

Så stod de åter på scenen redo att spela upp till dans igen. Hem igen inledde de med innan det var dags att åter blåsa sax Två solröda segel kom det lät väldigt fint när de båda spelade blåste sax samtidigt. Kom någon ihåg Anna Lena Löfgren frågade Lasse publiken ja svarade alla i kör hon kommer nu Lyckliga gatan. Sedan dags för ännu en låt som Mats Bergmans har på sin repa Så länge drömmen finns kvar dansgolvet var fullt och trångt av glada dansande människor. Dags för en kultisdans sade Lasse Pariserpolka varsågoda. Nu var stunden kommen för en av de finaste låtarna nu ska vi bjuda er på och spela Rosen som du gav mig förklarade Lasse för publiken. Denna låt är så enormt vacker och fin. Det är en låt jag första gången hörde med den fina tyvärr bortgångne sångerskan Carina Jaarnek sedan fick Mats Bergmans en stor hit med låten. Det är så vackert jag rös i hela kroppen och applåderna ville aldrig ta slut.

 
 

Jag tror du har någon annan innan en ny kultisdans stod på programmet en Tango denna gång. Dansgolvet fylldes gång på gång av dansglada människor. Vi ska öka upp farten spela lite rock´n roll sade Lasse Rock around the clock sedan ska Birger få bjuda på Guitar boggie. Efter ännu en fin saxlåt I belive in you så började denna fina danskväll lida mot sitt slut. Ja underbara kära publik stort, stort tack från hjärtat vilken trevlig och fin danskväll vi haft här i Storfors ikväll. Vi i Lars Erikssons vill tacka er alla underbara publik sedan Sven, Kerstin och Olle för allt. Dags för oss att bjuda på spela kvällens sista dans jag tror vi ska hinna med tre låtar. De fick en rejäl applåd sedan drog de igång med Save the last dance för me innan Kärlek i månljus och skugga tog vid. Alla gled omkring och log och trivdes ute på dansgolvet. De fortsatte och fortsatte att applådera tusen tack det värmer sade Lasse och fick snabbt medhåll av Birger. Vägen till stjärnorna fick avsluta allt. Vi snackade lite med dom tog en gruppbild innan vi tackade Sven, Kerstin och Olle ordentligt sedan rullade vi hemåt. En fin kväll med en massa fin mogen dansmusik blandat med en hel del evergreens.

Fridens Mikael.

Kommentera här: