Full fart lyckad tävling blev KBTF Poolen 2018

 
 

Efter månader och veckor av förberedelser var det så åter dags för oss i Kristinehamns bordtennisförening att arrangera vår egna tävling KBTF Poolen. Det är en tävling som växt sig till en av Värmlands största ungdomsturneringar och som i år är inne på fjärde upplagan. Vi hade en ganska lång tid planerat och förberett allt inför tävlingen. Lite innan sju på morgonen så träffades vi för att packa fram ställa allt i ordning. Det var dommarbord barriärer och främst då alla bordtennisborden som skulle fram och ställas upp. Det gick väldigt smidigt då vi var ett antal som hjälptes åt. Redan vid halv nio kom de första spelarna som skulle tävla de anmälde sig i kiosken till Nathalie. Halv tio skulle poolspelet dra igång i pojkar, flickor femton. Ibrahim steg in för sin första match likaså Helin gick inf ör sin första match i hennes pool. Det skulle utspela sig många fina bolldueller. Elisas gick ör att möta en spelare från Björkborn. Isak Nilsson hade inlett sin match där han föll med 11-6 i andra set men han tog sig samman och vann sin match.

 
 

Helin inledde med att vinna sina bägge inledande matcher i sin pool den andra vann hon med 11-2 i avgörande set. Det roliga var också att flertalet spelare skulle göra sin första tävling en av dessa var Rasmus Gunnarsson han vann sin första match och förlorade sedan sin andra match. Ali var med klassen P 15 där han gjorde riktigt bra ifrån sig. Marcus skulle utkämpa ett riktigt hårt set mot en tjej som hette Ella. De följdes åt från 12-12 till Marcus slutligen kunde vinna med 20-22. Det var kul dricka kaffe knalla runt ta kort och se alla spelare som kämpade så väl.

 
 

Så var det dags för final i pojkar / flickor 9 dit hade vår spelare Marcus Nordström tagit sig där skulle han ställas mot Ebbe från BTK Safir en final som Ebbe vann. Spelet avbröts och det var dags för prisutdelning i P / F 9 samt P / F 15. Markus och Helin fick kliva upp på pallen så fortsatte spelet där Elias och Ali gick en hård match mot varandra med många fina bolldueller. Klassen P / F 11 hade dragit igång med poolspel. Öppen klass startade också igång. Man blir stolt och glad av att se alla ungdomar tävla och spela. I pojkar 11 spelade Isak md sån finess och smarthet och knep en fin femteplats likaså gjorde Rasmus Gunnarsson i sin första tävling nånsin. I samma klass slutade Marcus Nordström på en nionde plats. I slutspelet i pojkar 11 skulle två spelare från Safir ställas mot varandra och det blev en riktig tuff hård match.

 
 

Matcherna rullade på och det gick till slutspel i de olika klasserna. Helin och Elias gick en tuff kamp som blev en av dagens bästa match. Ali gick fram till final i Öppen klass B där han segrade. NU åter stod en final och det var i Öppen klass där skulle Ibrahim Amedi och Elias Skjärbekk mötas det var tävlingens sista match som bjöd på många fina bolldueller mellan två duktiga killar. Efter många fina bolldueller var det Ibrahim som kunde slå in matchbollen till publikens välförtjänta applåder som bägge spelarna fick ta emot. Vi från föreningens sida vill tacka samtliga spelare, ledare och föräldrar för att KBTF Poolen 2018 blev en sådan fin lyckad tävling. Stort tack till alla som hjälpte till både före under och efter tävlingen. Under fliken tävlingar / KBTF Poolen 2018 kan ni läsa resultaten.  Och slutligen ett extra stort speciellt tack till Värmevärden som sponsrade hela tävlingen med pokalerna. Och Husbilslandet som sponsrat de yngsta med tröjor.

 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0