Valborgsfirande vid bygdegården med eftersläckning till Botvids busar

 

Så var det åter dags att bege sig ut på en liten tur och resa. Och det upp till bygdegården i Kväggeshyttan för traditionsenligt Valborgsfirande med brasa vårtal och sedermera eftersläckning till gruppen Botvids busar. Jag åt en hederlig Billys pan pizza hemma innan jag gjorde mig klar och redo och drog iväg. Kväggeshyttan och bygdegården ligger nån mil norr om Kristinehamn där har vi hela familjen varit medlemmar i många, många års tid och vi åker ofta dit när de arrangerar något där. De som arbetar vid och kring byalaget som heter Bjurtjärns byalag är människor som lägger ner stort hjärta hårt arbete och en enorm själ i allt ideellt arbete stavas det med ett finare ord. Det är fantastiska människor som jag flera gånger förut hyllat och lyft fram i min blogg. Efter att jag gjort mig klar så rullade jag iväg ut på vägen och mot bygdegården.

 
 

Resan dit tar inte så lång tid utan går ganska smidigt. När jag kom fram hade det redan samlats en hel del människor nere vid brasan. Björn Larsson skulle precis som förra året hålla vårtalet vindarna var kylslagna och det blåste en hel del. Hälsade glatt på ett par som jag kände och vi skrattade och samspråkade glatt. Så var då stunden kommen och brasan tändes därefter steg Björn Larsson fram han skulle nämligen hålla vårtalet.

 
 

Han hälsade alla välkomna så inledde han sitt tal med att läsa en dikt från Fröding en välkänd sådan som Sven Ingvars sjungit in på den mycket hyllade skivan ”I frödingland” Han belyste flera viktiga områden i sitt tal och hyllade de som jobbat med att fixa fiber till bygden det arbetet är idag nästan färdigt. Efter att vårtalet var klart så hälsade Björn alla välkomna upp till bygdegården klockan nio börjar så Botvids busar att spela. Det är en grupp som spelat tillsammans i väldigt många år. De startade 2003 och har allt sedan dess roat och underhållit publiken de består av Bonden Jönsson, Halv Nelson, Stor Jon och Rock´n Rolle. Fast de har riktiga namn detta är deras artist namn och de är riktigt duktiga på det de gör.  De blandar musik med lite spex och lite historier ibland kan det komma en fräckis.

 
 

Så slog klockan nio och en liten stund senare steg de på scenen och möttes av en rejäl applåd från publiken. Hej på er allesammans nu står busarna åter på scenen och tänkte underhålla er så började de med första låten publiken var med direkt och klappade i händerna. Mycket spex och glada upptåg bjöd de på allt till publikens förtjusning. Skit i det så lever du längre sjöng de med sån stark övertygelse. Så drog Bonden Jönsson en historia som fick mungiporna att kikna och dra efter andan. Så tog en ny låt fart Blända av till halvljus Smokies gamla hit Living next door to Alice i en ny version. Applåderna var många och kraftfulla dags då för Roland att sjunga Rock´n Rolle som han kallas för. Stor Jon tog fram munspelet och spelade så fint så började en ny låt. Dags så för kvällens paus många gick till puben och fyllde på där fanns en hel del att handla. Jag köpte mig en god pubmacka och en dricka jag körde ju bil.

 
 

Dragning i lotteriet blev det också de hade sålt lotter ett lotteri och ring där man kunde vinna whiskey och ett vanligt lotteri. Ja whiskey har jag aldrig tyckt om. Men jag vann inget men det gjorde inte så mycket kul att få stötta bya laget med en liten slant. Nu ökar vi på med en country dänga så höjdes tempot för att sedan lugnade dom ner det. Hej gamla väg är en käck låt som de spelade.  Denna låt har bland annat Larz Kristers spelat in på skiva. Silence is golden är en fin låt från sextiotalet som de framför och spelar helt fantastiskt med stämsången som sitter perfekt. Är det någon som känner till Kjell Åke i Myra ja svarade publiken i kör han kommer från en plats som heter Metbäcken fortsatte bonden Jönsson så drog han en historia därifrån. Denna mycket trevliga kväll började lida mot sitt slut vi har några låtar kvar en ny låt tog sin början till publikens jubel. Stor Jon sjöng så stämningsfullt Dan Anderssons Jag väntar vid min mila. Applåderna ville aldrig ta slut när Bonden Jönsson förklarade att det var dags att spela sista låten för kvällen. Extranummer så var allt till ända jag tackade ordentligt innan jag i mörkret trevade mig till min bil och rullade hemåt mycket nöjd med denna kväll. Ett stort varmt tack till alla i byalaget som ligger ner så mycket tid och ideellt arbete med att fixa och ordna allt. Ordförande Johan i spetsen guldstjärna till er alla.

 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0