Nya Bob Stevens gjorde premiärspelning i Forshaga folkets hus

 

Namnet Bob Stevens har anor långt bak i tiden på sextio och sjuttiotalet var dåtidens Bob Stevens ett av Skånes största och populäraste dansband. När bandet lades ner tog det många år innan några killar med Mats Kärrlid i spetsen valde att skaka liv och damma av namnet Bob Stevens. Det blev succé direkt arrangörerna stod i kö för att boka de. När Mats valde att lämna Bob Stevens så tog sedan Christoffer Bengtsson över med sig tog han Pierre. De städade lite i repan och fräschade till Bob Stevens och succén var ett faktum. Det gick så pass bra att de nu spelar på heltid. Det var dags att begå premiärspelning i Forshaga folkets hus. Riktigt kul att de kommer till Värmland och spelar tänkte jag.

 
 

Vi alla gjorde oss klara här hemma så drog vi i väg mot Forshaga. Jag körde och vägen var riktigt fin. Lagom med trafik också. Fram vi kom och där var redan ett par människor på plats. Detta ska bli både trevligt och kul. När klockan slog sju prick så stampade Uffe i gång danskvällen. En sång om kärleken var första låten ut följt av tårar från himlen. Ut på dansgolvet gled dansparen och det var många glada leenden.

 
 

Vi ska höja på farten sade Christoffer think of me följt av du är guld för mig. Stilen byttes från foxtrott till bugg. Godkväll och välkomna allesammans till Forshaga folkets hus sade Christoffer. Vi heter Bob Stevens och vi hoppas vi ska få en trevlig kväll tillsammans. Det lät riktigt bra kände jag. Pierre som spelar bas skulle sjunga nästa låt en låt som många dansband spelar. Bo Göran Svensson gjorde den först eller skrev en text förbannad. Det är en låt med ett gott tempo och sväng.

 
 

Dags för en riktig Bob Stevens klassiker samma leende som du. Det är en låt som de tog sig in på Svensktoppen med. Applåder i massor efter varje dans är mer en regel än ett undantag. En kille skyndade för att bjuda upp en äldre kvinna som såg så lycklig ut. Tackar, tackar sade Christoffer. Manfred hängde på sig dragspelet och drog i bälgen för allt vad tyget höll. Ett vågrätt begär följt av en väldigt fin låt vid namn min tanke är hos dig.

 
 

Dags nu att öka på tempot i nästa dans En man som han. Kameran åkte fram och jag tog lite bilder. Manfred svängde loss ordentligt med sitt dragspel. Vilken fantastisk speleman och dragspelare han är. Dags för en låt från vår senaste skiva jobbelåten varsågoda. En riktigt fin danslåt som är så oerhört stark skulle Bob Stevens bjuda på nu änglarnas stad heter den. Framför grabbarna på dansgolvet gled dansparen fram och höll om varandra. Vi ska ta en tur till Peppelinos bar och där efter shim shimmy. Det svängde rejält nu och på dansgolvet var det full fart. Klapp, klapp, klapp vilka applåder grabbarna fick. Vi ska innan kvällens paus spela lite gammaldans förklarade Christoffer för publiken. Då hade vi redan gått och köpt oss fika.

 
 

Det var en mycket trevlig och fin danskväll vi fick. Så stod Bob Stevens åter på scenen. Stort tack till arrangören för det goda fikat i pausen. Vi ska åter börja spela igen. Manfred hade hängt på sig sitt dragspel. En för mig riktigt favoritlåt skulle de bjuda på nu. Pocare Ana hette låten. Publiken var med direkt på noterna. Ge mig en stund av ditt liv är en finstämd melodi och låt. Dags att spela och bjuda på titelspåret från vår senaste skiva. Bing, bang, boom. Applåderna var många och långa. Pierre höll ångan öppen. Nästa låt tog han också hand om. Dags nu att lugna ner tempot sade Christoffer och Uffe räknade in min ängel hette låten. Det var en härlig stämning ute på dansgolvet. Jag köpte mig en kopp kaffe till och pratade med Birgitta i serveringen. Det var en väldigt trevlig och fin kväll.

 
 

Mary Ann följt av Angel lee var nästa dans ut. När man har roligt och trevligt går tiden fort. Forshaga vilken underbart fin danspublik ni har varit att spela för inledde Christoffer. Vi i Bob Stevens vill från våra hjärtan tacka er alla som kom hit ikväll och dansade till oss. Vi är väldigt rörda och glada för all respons och kärlek ni gett oss ikväll i form av applåder. Dags för sista dansen Vem ska älska dej sen. Tack och på återseende. Tack pågar vilken kväll ni levererade från första till sista låt. Tack som alltid till arrangörerna och personalen som får oss att trivas så himla gott i Forshaga folkets hus. Nästa dans i Forshaga är 23 mars då Holidays kommer dit.

Fridens Mikael.
     

Kommentera här: