Seger för Kristinehamns hockey Team och avancemang till Play Off 2

Kristinehamns Hockey Team eller KHT kort och gott spelar i division tre och har så gjort i väldigt många år. Ambitionen och drömmen är att försöka ta steget upp till division två. I flera, flera år har de kämpat och verkligen försökt. I år firar dessutom föreningen fyrtio år. Då skulle det passa och vara fint att ta steget upp men dit är vägen väldigt lång och besvärlig först måste de ta sig igenom och vinna både Play off ett och två innan de kommer till en kvalserie. Krångligt är bara förnamnet riktigt besvärligt är efternamnet.

Jag brukar då och då åka upp och titta när de spelar. Men jag har lite tyckt att division tre inte är så lockande. Men nu när det var dags för Play off ett så ville jag åka upp till Björkhallen och stötta. De hade satsat rejält gratis entré, godisregn till barnen och sedan eld intro vilket var nytt men samtidigt häftigt.

Lagade mat och åt först hemma innan jag packade ner det jag skulle ha med mig. Kameran åkte med såklart. En kladdlapp för att kunna skriva lite på. Så drog jag i väg. Åkte upp lite tidigare för jag förstod att det skulle bli mycket folk på matchen. Sedan få en bra parkering också.

Det var många år sedan jag var uppe i Björkhallen och tittade på ishockey när Kristinehamn spelar. När jag satt på läktaren såg jag hur det fyllde på med folk. Fantastiskt vad skoj och kul för KHT att folk sluter upp och stöttar grabbarna. Spelarna åkte ut för att värma upp ute på isen. Det gjorde redo för eldintrot som skulle vara. Ut skrinnade först ett av ungdomslagen som skulle vara maskotar under matchen. Vilken upplevelse för killarna att skrinna ut på isen i en välfylld ishall.

Så kom grabbarna ut på isen till publikens taktfasta handklapp. Matchen startade och det var hemmalaget Kristinehamns Hockey Team som tog kommandot. Hemmalaget skapade några halvchanser. Och hade första delen av första perioden flest målchanser. Charlottenberg slog sarg ut utan att komma till några farliga målchanser. Trots det var det gästerna i CHC som skulle ta ledningen i matchen efter 9:21 av första perioden. Efter målet jämnade gästerna ut spelet.

KHT vann skotten i första perioden med 12-7 men det var gästerna som ledde matchen med 0-1. Känslan var ändå positiv att detta ska Kristinehamn kunna vända på. Andra perioden började lite trevande och avvaktande från bägge lagen. 7:21 kvitterar Kristinehamn efter en riktigt snygg fin soloåkning. Detta var ett resultat som stod sig perioden ut. En andra period som var lite avvaktande och bitvis sömnig. Kristinehamn fick chans att spela powerplay men det gick tyvärr alldeles för långsamt och Charlottenberg kunde utan några som helst problem klara av det numerära underläget.

Misstänker att tränare Högga eller Fredrik Höggren som han heter sagt till grabbarna att öka farten. I trdje kom KHT ut och började åka skridskor. Det hade lagt i en växel till och kom in i anfallszon med fart och bättre passningsspel. Gästande CHC gjorde allt för att freda sitt mål. Kristinehamn drog på sig en utvisning men gästerna lyckades inte få hål på duktiga målvakten i Kristinehamn Danirl Haglund.

14:31 tog så KHT ledningen med 2-1 efter ett fint hårt jobb framför motståndarnas mål så fick man in pucken. Lite diskussioner men domarna dömde mål. Sekunder senare 14:50 ökar KHT på till 3-1. Då kändes det som Charlottenberg var ett slaget lag. Men de gav inte upp utan de reducerade till 3-2 tid 55:09 och skapade på så vis nerv i matchen. Men Kristinehamn gjorde allt för att freda sitt mål. Det var en skön känsla när hesa Fredrik ljöd. Matchen vann Kristinehamn med 3-2 och Charlottenberg som förra året slog ut KHT i Play off, blev nu utslagna av Kristinehamn. Riktigt kul att se så pass mycket folk i hallen. Positivt för det snackas en hel del hockey i stan. Den som skötte om musiken hade tydligen snöat in sig på schlagermusik, Melodifestivalen. Mer tryck i musiken måste det vara. Men kul och stort grattis till segern KHT. Nu väntar Kungsör i Play off 2.